Xirivella porta al carrer la lluita contra el masclisme

541

Xirivella porta al carrer la lluita contra el masclisme. Les marquesines del autobús urbà inclouen 15 missatges que ajuden a identificar els casos més quotidians de maltractament a les dones.

Quinze cartells diferents, que visibilitzen les formes més comunes d’assetjament, abús o manipulació d’una dona per part d’un home, estaran presents a les marquesines de l’autobús urbà de Xirivella durant les pròximes setmanes.

Els cartells reprodueixen actituds habituals perquè la ciutadania perceba i identifique el masclisme en totes les modalitats: Controlar el WhatsApp de la parella, pensar que el consentiment de la xica no és important en una relació sexual, insistir-li a una dona que t’ha dit que no, pressionar-la per a que et facilite les seues contrasenyes, pagar per tindre sexe, toquejar-la en el transport públic, dir-li com s’ha de vestir, escudar-se en el grup per a cometre agressions sexuals, disposar dels seus diners i, per descomptat, espentar-la o colpejar-la.

La campanya publicitària coincideix amb els diferents actes programats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les Dones, i està coordinada amb l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Sud.

La campanya, segons Paqui Martínez regidora d’Igualtat de l’ajuntament de Xirivella, “vol visibilitzar totes les formes de violència que no detectem a simple vista i volem inserir-les en el dia a dia de la gent. La societat ha de treure’s el masclisme de dins i només hi ha un camí: sensibilitzar, educar i conscienciar”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.