Xirivella exigix a Foment millores en la passarel·la de la V30 per evitar accidents

565

L'Ajuntament de Xirivella ha exigit al Ministeri de Foment que prenga mesures per a incrementar la seguretat de la passarel·la sobre la V30, arran dels nombrosos accidents i caigudes que s'estan registrant al circular en bicicleta des de 2013.

Passarella amb plujaLa Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha enviat una carta al Departament de Carreteres del Ministeri de Foment, titular de la infraestructura, on es demana solucions immediates per a reduir l'alt nivell d'esvarabilitat de la passarel·la, sobretot els dies de pluja. També s'exigix la instal·lació de fanals que garantisquen la il·luminació suficient per evitar accidents.

El document enviat al Ministeri inclou queixes ciutadanes pels accidents patits des de 2013 i s'adjunten els parts d'accident i informes mèdics que les persones afectades han fet arribar a l'Ajuntament.

És el cas d'un veí que va caure de la bicicleta a l'esvarar per la passarel·la, cosa que li va provocar traumatismes i policontusions en les cames i braços. Un altre cas és el d'una dona que va esvarar amb la bicicleta, va caure i el braç dret li va quedar enganxat a la barana, cosa que li va provocar el trencament de l'húmer. La veïna va haver de ser intervinguda quirúrgicament del braç i del muscle.

L'escrit remés al Ministeri està firmat pel regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, qui destaca que d'esta manera el consistori s'unix a la queixa ciutadana generalitzada. “Volem solucions immediates que garantisquen la seguretat d'esta via. Els dos nuclis urbans de Xirivella han estat prop de 40 anys desconnectats pel Plan Sud i la solució que ens han donat -la passarel·la- és clarament insuficient”, explica Montroy.

El Ministeri de Foment va assegurar en 2014, en resposta a una pregunta del diputat valencià Joan Baldoví, que la passarel·la complix amb la normativa. El regidor ha demanat per escrit eixe informe tècnic. “És obvi que alguna cosa falla perquè el nivell d'esvarabilitat, sobretot amb humitat, i la il·luminació insuficient fan que siga una via pràcticament intransitable tant en bicicleta com en cadira de rodes”, conclou.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.