Wilson Ferrús narra en ‘Mestres de la Republica a l'Horta Sud' la repressió franquista contra els mestres afins a la República

727

Catarroja. Wilson Ferrús. Mestres de la Republica

L’exit del llibre ‘Mestres de la Republica a l'Horta Sud’, l’ultim llbre de Wilson Ferrús, publicat com a conseqüència de l'última convocatoria dels premis IDECO de l'Horta Sud, ha fet que ara per ara el llibre estiga esgotat.

L’obra tracta de treure de la desmemòria i de l’oblit els mestres republicans, l’ànima de l’escola i les llums de la República. Aquells mestres, que participaran en els projectes educatius republicans, que organitzaran i participaran il·lusionats en Misiones Pedagógicas, en colònies d’estiu, en Consells Locals d’Ensenyament Primari...

Ells es convertiran en objectiu prioritari de la repressió franquista, un complex projecte de revenja i càstig que finalitzà amb un allau d’il·lusions trencades i vides partides.

Wilson Ferrús Peris (Catarroja, 1963), es mestre de Ciències Socials i llicenciat en Ciències de l'Educació. El seu camp d'investigació se centra fonamentalment en l'estudi de l’educació durant la II República i la repressió institucional exercida posteriorment pel franquisme contra el Magisteri Primari. En eixe sentit, destaca Mestres de la República a l’Horta Sud. Il·lusions trencades, vides partides (XIXé Premi d'Investigació de l'Horta Sud d'IDECO). Entre d’altres, ha publicat "Els consells de guerra: una eina de repressió a l'àmbit del Magisteri Primari. El cas de l'Horta Sud" dins de l'obra col·lectiva Mestres d'escola(Universitat de València-Alfons el Vell de Gandia), “Alfafar i Lloc Nou de la Corona. Mestres i escoles fins a 1939”, dins de l'obra col·lectiva Memòries d'Alfafar 2014 (Associació d’Estudis d’Alfafar) i, com a coautor, "L'aplicació de les lleis de depuració de mestres a Catarroja" (Ajuntament de Catarroja).Ara, treballa en el projecte “Colònies escolars laiques i republicanes a la comarca de Chiva-Foya de Buñol”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.