Vinalesa paga de la seua butxaca el nou centre de salut després d’anys d’infructuoses reunions amb el Consell

0
109
Bankia

Després d’anys de converses i tramitacions amb l’administració autonòmica sense éxit, on fins i tot s’entregaren prop de 1.500 signatures dels ciutadans que exigien el nou centre, Vinalesa esta a punt de finalitzar la construcció del nou Consultori Auxiliar de Salut pagada sense ajuda del Consell
L’Ajuntament de la població ha donat una resposta contundent a una de les principals necessitats de la ciutadania, ignorada durant molts anys pels responsables de la Generalitat, traient endavant un projecte de gran importància per als veïns i veïnes de la població: la construcció del nou Consultori Auxiliar de Salut.

L’Ajuntament ho fa sense cap ajuda de la conselleria de Sanitat del govern de la Generalitat, malgrat que aquesta institució té la competència exclusiva en la matèria i que ha reconegut la precarietat existent fins ara al nostre municipi.

Després d’anys de converses i tramitacions amb l’administració autonòmica, on fins i tot s’entregaren prop de 1.500 signatures dels ciutadans que exigien el nou centre, l’Ajuntament va decidir fer-se càrrec del projecte amb la subvenció del Govern Central dins del Pla E-2010.

321.077 euros que l’equip de govern de Vinalesa ha invertit íntegrament en la construcció de l’edifici en una parcel•la municipal ubicada als carrers nous de la població.

En uns mesos el nou Consultori de Salut estarà llest per al trasllat de l’equipament sanitari i la dotació dels facultatius mèdics que corresponen a la població.

El futur Centre Auxiliar de Salut de Vinalesa, promogut per l’Ajuntament de Vinalesa amb els diners procedents del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat del Govern Central, es construirà en una parcel•la municipal de 483 metres quadrats ubicada en la zona est de la població. S’edificarà en una única altura, ocupant una superfície de 311, 91 metres quadrats. Comptarà amb un ampli hall, sis despatxos per a les visites mèdiques, tres sales, magatzem, arxiu, una habitació per als utensilis de neteja, banys per als usuaris i altres servicis per als treballadors. També s’habilitaran espais oberts tant en l’accés a la façada principal com en l’entrada posterior i els dos laterals.

L’Ajuntament de Vinalesa preveu que el centre començarà a funcionar a principis de 2011, demostrant la seua determinació per posar fi a la problemàtica sanitària de la població.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here