Els veïns de la Pobla de Farnals ja poden votar les seues propostes d’inversió dels pressupostos participatius

685

Els veïns i veïnes de la Pobla de Farnals ja han realitzat les primeres propostes per a invertir els 45.000 euros dels pressupostos participatius. Les assemblees obertes a la ciutadania tingueren lloc el dimecres dia 7 al poble i el dijous 8 al barri de la Platja.

Al nucli urbà, els principals problemes esmentats per les persones participants foren la manca d’espais de reunió per a joves i el mal estat del paviment en algunes zones.

Així, les suggeriments d’inversió plantejats foren l’ampliació de la vorera del carrer Escoles, l’adquisició de llibres per a la biblioteca, el replantejament dels passos de vianants, l’ampliació del menjador escolar, la millora del clavegueram i la construcció d’una piscina descoberta.

A la sessió al barri de la Platja, la qual va despertar molt d’interés entre la seua població, es van esmentar també la condició d’algunes calçades i la falta d’espais de reunió per als joves com les principals deficiències. Altres aspectes que sorgiren van ser la necessitat de més arbres que facen ombra, la dificultat per a trobar llocs d’estacionament i l’existència de solars abandonats.

Algunes propostes realitzades foren l’acondicionament del parc de la plaça de París, la construcció d’una pista de tenis al poliesportiu, la instal·lació de bancs i papereres, la creació d’un espai d’oci per a joves, la plantació de vegetació que faça més ombra i l’adaptació de descampats per a ser utilitzats com  aparcament.

A més d’estes reunions, el dilluns dia 5 es va presentar el procés participatiu a la classe d’informàtica de la EPA i es va explicar com enregistrar-se per a exercir el vot. D’altra banda, el dimarts 6 tingué lloc un taller amb diferents associacions del municipi per tal de treballar diferents aspectes d’esta iniciativa ciutadana. També tingué lloc una visita el dia 7 a l’IES Guillem d’Alcalà per a recollir les opinions dels més joves.

Pròxims passos

Fins al dia 18 de febrer, els veïns i veïnes majors de 16 anys podran aportar les seues propostes a través de la web de la Pobla de Farnals. Una vegada finalitze el termini i fins al 4 de març s’avaluarà la viabilitat dels diferents suggeriments, ja que hi ha un límit d’inversió que s’ha de respectar i algunes de les propostes es podrien rebutjar per ser massa costoses econòmicament.

Entre els dies 5 i 11 de març es duran a terme tallers per debatre les diferents idees aportades i ajudar als veïns i veïnes a determinar quines són les més adequades. El procés culminarà entre el 12 i el 16 de març, període al qual es faran les votacions, les quals es podran realitzar tant telemàticament com presencialment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.