Els veïns de Picassent pagaran menys d’IBI, entre 9 i 11 euros per a rebuts de 250 euros

0
688

El ple municipal de l’Ajuntament de Picassent corresponent al mes d’octubre va servir per aprovar una modificació de l’ordenança reguladora de l’impost sobre bens de naturalesa urbana (IBI). Esta modificació consisteix en una baixada del gravamen municipal que passa del 0,73 al 0,71, el que suposa una baixada de l’IBI per tercer any consecutiu i un 8 % des de que l’equip de Govern encapaçalat per Conxa Garcia va emprendre esta mesura en l’any 2014.

Esta baixada suposa una minva d’un rebut mitjà d’entre 9 i 11 euros, és a dir, un 2,7 % en un rebut mitjà d’aproximadament 240 o 250 euros i situa l’impost a Picassent en xifres de 2011. Per les mesures adoptades pel Govern central en 2012, el gravamen municipal passà del 0,80 al 0,88, és a dir, va haver-se d’augmentar els rebuts un 10%.

Esta proposta plantejada pel Govern socialista de Picassent fou aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques locals i reflecteix, segons les paraules del regidor d’Hisenda, Paco Quiles, “el compromís amb el nostre programa electoral d’actuar i abaixar este tipus impositiu fins a deixar-ho a nivells del 2011 sense minvar en els serveis de qualitat i benestar que donem diàriament a la ciutadania picassentina”.

I això tot i haver deixat d’ingressar uns 500.000 euros per esta disminució impositiva, “que no ha impedit emprendre més projectes i mantindre i millorar tota la oferta pública que oferim des de l’Ajuntament de Picassent”. També ha destacat el regidor que “totes les famílies nombroses s’han vist beneficiades de importants bonificacions en este impost”.

Per altra banda, hi ha hagut propietaris que tingueren un procés de regularització cadastral durant l’any 2015, mesura realitzada pel Ministeri d’Hisenda i com a conseqüència tingueren un increment del seu valor cadastral i un increment del rebut però el regidor ha recordat que esta pujada no pot ser “imputable a una decisió de l’Ajuntament de Picassent”. L’IBI, a més, es pot pagar, des de fa nou anys, en sis mesos sense interessos i més de 2.500 persones ja han fet ús d’esta modalitat de pagament en el darrer exercici.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here