Veïns exigeixen amb Compromís la prohibició de la caça a la Vallesa

0
79
Bankia

Convocats per Compromís per Paterna, veïns de la Canyada i altres barris de Paterna van realitzar el diumenge una marxa pel bosc de la Vallesa per a exigir la prohibició de la caça en la zona del bosc d’accés públic.
Pels camins i sendes del bosc de la Vallesa passegen nombrosos veïns de València, pobles pròxims i, especialment, de Paterna i de la Canyada, ja que és la zona natural d’esbarjo dels seus habitants, per estar molt pròxim a les seues vivendes. Els caps de setmana el bosc s’ompli de visitants, i més ara que el parc fluvial del Túria servix també perquè moltes persones descobrisquen la Vallesa i s’aficionen a passejar per les seues pinades.

La caça és una activitat permesa a la Vallesa. Quan s’obri la veda, acudixen al bosc caçadors que compartixen espai amb les persones que hi passegen. L’any passat, els perdigons que va disparar un caçador van ferir una persona que anava passejant.

“Creiem que si la caça continua permesa a la Vallesa, és qüestió de temps que es puga produir un accident més greu”, explique des de Compromís i, per això, califiquen d’inaceptable que es permeta caçar a la Vallesa.

“La caça ha d’estar prohibida per a evitar accidents fortuïts ja que, ni es pot controlar que tots els caçadors respecten les zones de seguretat, ni tampoc es pot garantir que totes les persones no s’endinsen per zones en les quals puguen rebre algun dispar”.

A més, “cal recordar que la caça és incompatible amb els fins conservacionistes, científics i didàctics amb què va ser declarat el parc natural del Túria”. Per això, Compromís demana a l’administració autonòmica i local que potencien les activitats de turisme naturalista, d’educació ambiental i d’investigació de camp, activitats que sí que són compatibles amb la conservació de la fauna, la flora i la naturalesa en general, i han d’afavorir-se perquè la col•lectivitat puga conéixer i estimar este bosc “que ha de protegir-se de veritat i no només sobre el paper”.

La regidora portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat davant dels presents que “per a preservar la seguretat i la integritat física de les persones usuàries del bosc de la Vallesa i la seua fauna, Compromís presentarà una moció en el pròxim Ple en el qual exigirem a la Conselleria de Medi Ambient que elabore un decret en què prohibisca la caça amb armes a la zona comuna de caça de la Vallesa, que és tota la zona oberta per on passeja la població”.

Ripoll ha recordat que l’alcalde, Lorenzo Agustí, es va comprometre a entrevistar-se amb el director general de Medi Natural per a demanar esta prohibició. Ripoll ha dit que “sabem que l’escrit es va enviar, però l’alcalde havia d’haver informat del resultat de l’entrevista amb el director general a la Junta de Barri de la Canyada i encara estem esperant esta informació. La conclusió és molt clara: l’Ajuntament va enviar l’escrit i no ha fet res més”.

“Per això era necessari que la ciutadania recordara a l’alcalde que la seguretat de les persones és prioritària i que per això l’Ajuntament ha d’instar la Conselleria a que excloga la Vallesa de les zones on es pot caçar”, ha declarat Ripoll qui ha afegit que “no anem a baixar la guàrdia i continuarem pressionant tant com calga fins a aconseguir un bosc segur i sense dispars”.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here