València ha incrementat en un 70 per cent el volum de reciclatge en els últims quatre anys

28

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, fa una crida a la ciutadania en el Dia Mundial del Reciclatge “a continuar reciclant cada vegada més i cada vegada millor”. Campillo ha destacat la implantació de la recollida dels residus de matèria orgànica que a finals d’enguany arribarà al 100 per cent dels barris i Pobles de València.

Campillo valora que els valencians i valencianes aprovem en reciclant els nostres residus. Entre 2015 i 2019, la ciutat va passar d’un quantitat total de 39.000 tones de reciclatge a més de 66.000 en l’últim. Una dades que per al vicealcalde “són un indicador clau de que cada vegada estem més conscienciants”. Però no és suficient, diu Campillo, “encara tenim un llarg camí per recórrer”.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha fet un repàs de les actuacions i projectes de reciclatge que ha impulsat l’Ajuntament de València en els últims anys. Entre altres, la implantació per fases de la recollida selectiva orgànica que finalitzarà a finals d’este 2020 arribant al 100 per cent dels barris i Pobles. També s’han posat en marxa accions amb una estratègia de Residus Zero apostant per la reducció, la reutilització i el reciclatge entre les quals destaca la milllora en les ràtios amb l’ampliació de contenidors per habitant en totes les fraccions selectives. A més, com ha recordat Campillo, enguany hem començat a agrupar en “illes” els contenidors per tal que siga més fàcil el reciclatge.

Altres actuacions han sigut l’increment dels servicis de recollida porta a porta per a les diferents fraccions, especialment en establiments de restauració, però també amb un projecte pilot implantat, de moment, en 45 inmobles. S’han intensificat les campanyes d’informació i conscienciació ciutadana dirigida, entre altres, a la promoció de la recollida orgànica i selectiva amb punts informatius on s’han repartit més de 80.000 kits de reciclatge i s’han enviat prop de 300.000 cartes a domicilis i locals. També les campanyes HORECA de reciclatge d’envasos i vidre dirigides al sector de la hostaleria i restauració, “La Reciclà”entre les comissions falleres i per a la recollida dels excrements dels gossos al carrer.

“El planeta ens està donant simptomes de que l’èsser humà està impactant sobre ell de manera greu. El canvi climàtic és un element que demostra que el nostre sistema és infinit i que no podem continar generant residus ni cremant energies fòssils a este ritme”. Per això, ha dit el vicealcalde, “des de l’Ajuntament de València volem fer una crida a tots els veïns i veïns a pensar en les conseqüències mediambientals dels nostres actes diaris, per a reciclar cada vegada més i millor i a repensar el nostre model de consum per reduir al màxim el número d’envasos que utilitzem i que tenen un impacte en el nostre entorn i en el mediambient”.

El vicealcalde y concejal de Ecología Urbana, Sergi Campillo, ha hecho un repaso de las actuaciones y proyectos de reciclaje que ha impulsado el Ayuntamiento de València en los últimos años. Entre otros, la implantación por fases de la recogida selectiva orgánica que finalizará a finales de este 2020 llegando al 100 por ciento de los barrios y Pueblos. También se han puesto en marcha acciones con una estrategia de Residuos Cero apostando por la reducción, la reutilización y el reciclaje entre las cuales destaca la mejora en las ratios con la ampliación de contenedores por habitante en todas las fracciones selectivas. Además, como ha recordado Campillo, este año hemos empezado a agrupar en “islas” los contenedores para que sea más fácil el reciclaje.

Otras actuaciones han sido el incremento de los servicios de recogida puerta a puerta para las diferentes fracciones, especialmente en establecimientos de restauración, pero también con un proyecto piloto implantado, de momento, en 45 inmuebles. Se han intensificado las campañas de información y concienciación ciudadana dirigida, entre otras, a la promoción de la recogida orgánica y selectiva con puntos informativos donde se han repartido más de 80.000 kits de reciclaje y se han enviado cerca de 300.000 cartas a domicilios y locales. También las campañas HORECA de reciclaje de envases y vidrio dirigidas al sector de la hostelería y restauración, “La Reciclà” entre las comisiones falleras y para la recogida de los excrementos de los perros en la calle.

“El planeta nos está dando síntomas de que el ser humano está impactando sobre él de forma grave. El cambio climático es un elemento que demuestra que nuestro sistema es infinito y que no podamos continar generando residuos ni quemando energías fósiles a este ritmo”. Por eso, ha dicho el vicealcalde, “desde el Ayuntamiento de València queremos hacer un llamamiento a todos los vecinos y vecinos a pensar en las consecuencias medioambientales de nuestros actos diarios, para reciclar cada vez más y mejor y a repensar nuestro modelo de consumo para reducir al máximo el número de envases que utilizamos y que tienen un impacto en nuestro entorno y en el mediambiental”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.