Urbanrec impulsa una campanya de reciclatge de residus voluminosos en Alcàsser, Massamagrell i Meliana

0
6 lecturas

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha participat en la presentació d’una campanya de comunicació i sensibilització que es desenvoluparà en huit municipis valencians per tal d’afavorir el reciclatge i valorització dels residus voluminosos en el marc del projecte Urbanrec, una iniciativa europea en què és sòcia la Diputació de València i, mitjançant la qual, s'estan buscant solucions perquè aquest tipus de residus no acaben en un abocador.

Aquest projecte, que persegueix millorar la gestió dels residus voluminosos, es desenvoluparà en un total de huit municipis de les comarques valencianes: Riba-roja, l’Eliana, Chiva, Requena, Benaguasil, Alcàsser, Massamagrell i Meliana. Totes elles, localitats amb un cens superior als 8.000 habitants, que disposen d’ecoparc i on existeix la implantació d’un sistema de recompensa en el reciclatge, a més de comptar amb la col·laboració del consorci de residus en la implantació d’aquesta acció.

El diputat Josep Bort ha explicat que aquestes accions "van a desenvolupar-se tant a nivell intern dels Ajuntaments, com també externament per part de la ciutadania". En aquest sentit, per part dels consistoris es propiciarà "la millora dels materials i mitjans de comunicació amb els veïns i veïnes de cadascun dels municipis, a més de fer pedagogia en relació a la importància i els beneficis que reporta la recollida dels residus voluminosos i el fet d’evitar el seu abocament".

Pel que respecta a la ciutadania, aquesta campanya persegueix "millorar la conscienciació de les persones en relació a la importància del reciclatge d’aquesta tipologia de residus; traslladar la importància del reciclatge a l’hora de reduir els costos de gestió; incentivar la correcta retirada del residu, donant a conèixer els mitjans i instal·lacions disponibles als diferents municipis; així com promoure la col·laboració del Consorci de Residus i aplicar incentius per a la correcta retirada dels residus i la seua reutilització per part dels usuaris, un sistema que premiarà les persones que més i millor reciclen", segons Bort.

Aquests treballs es duran a terme en col·laboració amb el consorci València Interior, també soci del projecte. Per a això s'analitzarà els models d'incentiu al reciclatge de voluminosos, premiant els dipòsits en dies assenyalats i el dipòsit en Ecoparc. Altres accions que compren la campanya permetran donar a conèixer el projecte Urbanrec; millorar els actuals models d’informació amb els veïns i veïnes, a través dels exemples d'altres municipis i mitjans disponibles (web, WhatsApp, xarxes socials, app local); reduir pràctiques dolentes, abocaments incontrolats, abandonament de residus en la via pública; incrementar el volum de materials reciclats; fomentar els models de recompensa ciutadana, així com la reutilització dels residus a nivell local.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí