La Unitat de Vigilància Rural realitza un inventari dels terrenys abandonats de la Pobla de Farnals

500

La Unitat de Vigilància Rural de la Policia Local de la Pobla de Farnals, amb la col·laboració dels llauradors del poble i a instàncies del Consell Agrari Municipal, ha realitzat un control de les parcel·les del terme per a elaborar un inventari dels camps en aparent estat d’abandonament. Amb l’informe resultant, l’oficina tècnica de l’Ajuntament exigirà el compliment de l’ordenança municipal que recull l’obligatorietat dels propietaris de mantindre nets els terrenys.

Per a desenvolupar la tasca, els efectius han realitzat patrulles pels camins rurals, accedint a peu pels llindars de les parcel·les inaccessibles amb el vehicle policial, mitjançant dispositius de posicionament i comparant les ubicacions amb els plànols cadastrals de la localitat.

L’alcalde de la Pobla de Farnals, Enric Palanca, ha exposat que un dels problemes més greus dels agricultors és “la lluita permanent contra plagues de tot tipus i males herbes per culpa dels camps veïns que estan abandonats”. A més, els matolls poden provocar que un xicotet incendi s’estenga amb més facilitat a causa del volum de vegetació seca. Sense anar més lluny, tal i com explica David Gallego, cap de la Policia Local, el passat 11 de desembre es va produir un incendi de grans dimensions en un solar, on hagueren d’acudir 6 camions de bombers per extingir les flames.

Un camp net, amb aigua i ben vigilat és la base per a fer viable una explotació. Si això falla, el que vinga a continuació seran pèrdues. El nostre terme ha de ser atractiu per als llauradors i, de fet, ja s’estan llogant alguns terrenys per a treballar-los”, ha detallat Palanca.

Vigilància Rural

Els agents policials han compaginat la realització de l’inventari de camps abandonats amb l’augment de la vigilància rural durant la campanya de recollida de cítrics per a evitar robatoris i garantir la seguretat dels llauradors. Pròximament es publicarà l’informe amb les intervencions realitzades per la patrulla, que inclouen identificacions, sancions i la col·locació de cartells informatius.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.