Una vintena de voluntaris i voluntàries participen enguany als punts violeta de les festes d’Alaquàs

472

Ahir 11 de juliol es va celebrar la segona sessió de formació del voluntariat amb que enguany comptaran els Punts Violeta. 25 voluntaris i voluntàries donaran cobertura a aquestos punts que s'habilitaran per segon any consecutiu durant les pròximes Festes Majors 2019, concretamente, als actes del Programa de Festes amb major afluència de públic. Aquestos punts consistiran en taules informatives, des d’on s'oferirà informació i assessorament en matèria d'agressions sexistes.

La sessió d’ahir va ser clau per a la capacitació del voluntariat on, de la mà de la tècnica d’Igualtat del departament de la Dona, van poder conèixer els conceptes, normatives i funcionament dels punts violeta. Recursos necessaris per poder així oferir la millor resposta davant qualsevol situació que es puga plantejar.

Molts d’aquestos i d’aquestes voluntàries van participar amb la iniciativa l’edició anterior, altres ho faran per primera vegada vetlant per unes festes inclusives i, sobretot, no sexistes.

La implicació de la ciutadania va més enllà. Segons va explicar l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura, s’ha posat en marxa una iniciativa que busca potenciar l’implicació dels diferents col•lectius existents al municipi en la lluita contra la violència de gènere.

Nous i noves delegades; persones de referència que s’encarregaran d’informar, orientar i redirigir a aquelles persones víctimes de violència de gènere o sexista que així ho requerisquen. Els mateixos, es formaran mitjançant un curs certificat que els acreditarà per poder exercir aquest paper clau. La iniciativa que ha sigut traslladada, per començar, al col•lectiu faller també es farà extensible a la resta de col•lectius festers.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.