‘Una nova EUPV per a un nou país’ tria a Rosa Pérez Garijo com candidata a coordinadora de EUPV

0
238

Paterna acullirà el 15 d’octubre la XII Assemblea d’EUPV en la que un nodrit grup de militants han conformat una candidatura denominada ‘Una nova EUPV per a un nou país’.

rosa_perez_garijo_eupv_candidatura_coordinadora

Els principals eixos organitzatius de ‘Una nova EUPV per a un nou país’ se centren en la descentralització, la transparència i la democratització. De fet, aquesta candidatura va fer una petició de sufragi universal i directe de tota la militància, que l’actual direcció va rebutjar.

La proposta per al lloc de coordinadora és la companya Rosa Pérez Garijo, regidora de Catarroja i diputada provincial de València, denunciant del cèlebre “cas Taula”, advocada de professió, professora associada de la Facultat de Dret i militant d’EUPV i el PCPV des de fa més de 20 anys; però aquesta llista posa l’èmfasi en l’equip que des de la base ha treballat col·lectivament per portar endavant els canvis que necessita la nostra organització: fer d’Esquerra Unida un instrument útil per a la ciutadania, construir un moviment polític i social des de l’enfortiment d’EU.

Els primers deu llocs de la candidatura a partir de Pérez Garijo els ocuparan, per aquest ordre: Nahuel González, regidor de Gandia; Marina Albiol, eurodiputada; Manu Clemente, regidor de Chiva; Estefanía Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi; Miquel Lorente, coordinador i regidor de Xàtiva; Mireia Biosca, activista social; Iñaki Pérez, regidor d’Elda; Lucía Ibáñez, coordinadora de l’Alacantí; i Víctor Domínguez, regidor de Guanyar Alacant.

En els següents llocs de la llista destaquen, tant per la seua participació en moviments socials com pel seu treball institucional i sindical, Rafa Pérez, alcalde de Bunyol; Amparo Bernat, animalista; Antoni Llorente, regidor de la Vall d’Uixò; Carlos Bernabé, regidor d’Oriola; i els sindicalistes Mª Jose Gómez Pimpollo i Luis Poveda.

A més de Rafa Pérez, situat entre els primers llocs de la llista, també mostren el seu suport formant part de la candidatura l’alcalde de Muro d’Alcoi, Francesc Valls; el de Villar del Arzobispo, Vicente Portolés; el de Simat de la Valldigna, Victor Mansanet; i l’alcaldessa de Montfort, Mª Dolores Berenguer.

Els darrers llocs de la candidatura, reservats com a llocs d’honor, els ocuparan des del final cap a l’inici els ex-diputats de les Corts Valencianes Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Lluís Torró, respectivament. Junt a ells estarà Antonio Montalbán, ex-Secretari General de CCOO que va rebre la distinció honorífica de la Generalitat Valenciana el passat 9 d’octubre per la seva vida dedicada a la lluita per la llibertat i els drets; Mª Jesús Pérez Galant, activista social i regidora d’Almoradí; Miguel Ángel Pavón, vice-alcalde de l’Ajuntament d’Alacant; José Antonio Fernández Cabello, coordinador d’Alacant i referent en la lluita per l’educació pública; i Jaume Mayor, sindicalista de CCOO.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here