‘Una nova EUPV per a un nou país’ tria a Rosa Pérez Garijo com candidata a coordinadora de EUPV

743

Paterna acullirà el 15 d'octubre la XII Assemblea d'EUPV en la que un nodrit grup de militants han conformat una candidatura denominada ‘Una nova EUPV per a un nou país’.

rosa_perez_garijo_eupv_candidatura_coordinadora

Els principals eixos organitzatius de ‘Una nova EUPV per a un nou país’ se centren en la descentralització, la transparència i la democratització. De fet, aquesta candidatura va fer una petició de sufragi universal i directe de tota la militància, que l’actual direcció va rebutjar.

La proposta per al lloc de coordinadora és la companya Rosa Pérez Garijo, regidora de Catarroja i diputada provincial de València, denunciant del cèlebre “cas Taula”, advocada de professió, professora associada de la Facultat de Dret i militant d'EUPV i el PCPV des de fa més de 20 anys; però aquesta llista posa l'èmfasi en l'equip que des de la base ha treballat col·lectivament per portar endavant els canvis que necessita la nostra organització: fer d'Esquerra Unida un instrument útil per a la ciutadania, construir un moviment polític i social des de l'enfortiment d'EU.

Els primers deu llocs de la candidatura a partir de Pérez Garijo els ocuparan, per aquest ordre: Nahuel González, regidor de Gandia; Marina Albiol, eurodiputada; Manu Clemente, regidor de Chiva; Estefanía Blanes, portaveu de Guanyar Alcoi; Miquel Lorente, coordinador i regidor de Xàtiva; Mireia Biosca, activista social; Iñaki Pérez, regidor d'Elda; Lucía Ibáñez, coordinadora de l’Alacantí; i Víctor Domínguez, regidor de Guanyar Alacant.

En els següents llocs de la llista destaquen, tant per la seua participació en moviments socials com pel seu treball institucional i sindical, Rafa Pérez, alcalde de Bunyol; Amparo Bernat, animalista; Antoni Llorente, regidor de la Vall d’Uixò; Carlos Bernabé, regidor d’Oriola; i els sindicalistes Mª Jose Gómez Pimpollo i Luis Poveda.

A més de Rafa Pérez, situat entre els primers llocs de la llista, també mostren el seu suport formant part de la candidatura l'alcalde de Muro d'Alcoi, Francesc Valls; el de Villar del Arzobispo, Vicente Portolés; el de Simat de la Valldigna, Victor Mansanet; i l'alcaldessa de Montfort, Mª Dolores Berenguer.

Els darrers llocs de la candidatura, reservats com a llocs d'honor, els ocuparan des del final cap a l’inici els ex-diputats de les Corts Valencianes Ignacio Blanco, Esther López Barceló i Lluís Torró, respectivament. Junt a ells estarà Antonio Montalbán, ex-Secretari General de CCOO que va rebre la distinció honorífica de la Generalitat Valenciana el passat 9 d'octubre per la seva vida dedicada a la lluita per la llibertat i els drets; Mª Jesús Pérez Galant, activista social i regidora d'Almoradí; Miguel Ángel Pavón, vice-alcalde de l'Ajuntament d’Alacant; José Antonio Fernández Cabello, coordinador d'Alacant i referent en la lluita per l'educació pública; i Jaume Mayor, sindicalista de CCOO.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.