Una Europa que consolida el 9 d’octubre

1602

Tornem un any més a commemorar el 9 d’octubre, una data per a enaltir la nostra cultura, la nostra història, la nostra llengua. Un dia per a mirar enrere, a tot el camí que hem recorregut, i celebrar on hem arribat i el que som, la nostra essència com a poble valencià.

El 9 d’octubre és tot això, sense dubte, però també va més enllà. No és només un dia de festa i autocomplaença, també és el moment de mirar cap a on anem i cap a on volem anar. I, enguany, ho fem amb una nova perspectiva, més gran, més oberta, més completa. Hui parlem de la Comunitat Valenciana en clau europeista, com part d’un tot que ens fa guanyar, que ens ajuda a créixer i ens complementa.

Una realitat que veig diàriament, com a regidor de Projectes Europeus al meu poble, Quart de Poblet, i, evidentment, com a diputat de Projectes Europeus en la Diputació de València. Cada volta més, la nostra ciutadania busca Europa, amb un sentiment de pertinença que es reforça any rere any, conscients de les noves oportunitats que la Unió ens oferix, però també, de tot el que els valencians i valencianes podem aportar-li, tant de manera individual com col·lectiva.

Ho vam comprovar a finals de setembre a Quart de Poblet a les jornades que des de l’Ajuntament vam organitzar, conjuntament amb la Comissió Europea: joves interessats en els diferents programes existents, com l’Erasmus +, el voluntariat o les pròpies eurobeques de la Diputació, amb propostes i dubtes sobre la Unió Europea; el teixit empresarial, les associacions, ames de casa…, totes i tots, amb interés per entendre’ns dins d’Europa, per saber què significa ser europeu i decidits i decidides a agafar un paper actiu i rellevant en la seua, en la nostra, construcció.

El dia 10, per tercer any consecutiu, celebrarem al cor de la Unió Europea, a Brussel·les, el Dia de la Comunitat Valenciana, allí compartirem la riquesa de la nostra terra i de la nostra gent, conscients de que el nostre camí ha de continuar de la mà de tots els països que configurem la Unió.

Formem part d’una Europa que també ens defineix com valencians i valencianes, una Europa que consolida el 9 nostre d’octubre. De la meua part, només em queda el ferme compromís de seguir el treball des del meu Ajuntament i des de la pròpia Diputació de València, de continuar construint un espai comú amb Europa que multiplique les oportunitats dels valencians i les valencianes.

Bartolomé Nofuentes | Diputado provincial de Proyectos Europeos  y Teniente de Alcalde en el ayuntamiento de Quart de Poblet  | @bnofuentes

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.