Un llaurador de Meliana dona 8.000 kilos de creïlles per a sectors vulnerables pel baix preu de la collita

1096

Vicent Gimeno, ‘el Figo’, un llaurador de Meliana, ha preferit donar a l’Ajuntament 8.000 kilos de creïlles de la collita d’enguany per als sectors vulnerables del municipi, després que els comercialitzadors li oferiren "una misèria" pel fruit del seu treball.

El llaurador de Meliana va traslladar els 8.000 kilos al magatzem de la brigada municipal on diferents treballadors, juntament amb voluntariat, s’han encarregat de embossar les creïlles per a distribuir-les des dels Serveis Socials municipals i Creu Roja, una donació que ha sigut molt ben rebuda per la ciutadania i les persones beneficiades.

Vicent ha prés esta decisió després de que li varen oferir 0,13 euros per quilo de creïlles quan el preu del cost de producció aproximat d’una fanecada és de 450 euros sense comptar les hores de treball del llaurador.

La regidora d’Agricultura de l'ajuntament de Meliana, Amparo Martí, ha explicat que “Vicent, en lloc de deixar perdre la collita, haja decidit recollir-la i donar-la a l’Ajuntament perquè la repartira entre els sectors més vulnerables en un acte de solidaritat que se li ha agraït i reconegut”.

Martí ha explicat que “precisament enguany, quan s’ha demostrat durant la crisi que és important comptar amb un sector agrari fort i reconegut per a poder proveir d’aliments la població amb garanties, ens hem trobat que dos collites de la temporada com la de la creïlla i la ceba s’han pagat molt per davall del preu de cost, un fet que ha obligat els productors en molts casos a deixar-les perdre i rotovatar-les als camps”.

La responsable d’Agricultura insisteix en “el que passa amb el camp valencià no té nom. És un delit que cada collita el llaurador se la jugue amb totes les incerteses climatològiques, de mercat, ambientals o de la política europea sense cap tipus de cobertura efectiva i que el comerç i la distribució hi facen tot el negoci. Aquesta situació no pot continuar, més encara si en el nostre cas volem mantindre l’horta que, paradoxalment, hem protegit recentment”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.