Un grup de músics graven un videoclip i un tema musical per posar en valor l’Horta com a patrimoni natural i cultural valencià

0
85
Bankia

Un grup de músics, entre els que n’hi han profesionals i no professionals de entre els 7 i els 92 anys veins de l’Horta, han gravat un videoclip i un tema musical, ‘L’horta Importa’, en el que volen posar en valor l’Horta com a patrimoni natural i cultural dels valencians.
El projecte nomes vol cridar l’atenció sobre la inmensa fortuna de tindre tan a prop d’una capital tan gran un espai físic i psíquic tan ric i al mateix temps i amenaçat.

Per això vam decidir gravar esta cançó, una cançó senzilla amb una lletra cíclica per llançar un missatge positiu, posar en valor l’horta, els productes de temporada, les tradicions i les geografies d’este espai que ens ha fet ser com som i que no volen que es perda.

Al projecte han participat persones que ja toquen en altres bandes i grups de rock de Viva las Vegas, La Banda Municipal de Bejís, el Cor de la Societat Amics de la Música de Meliana, Hotel Nebraska, la Benimaclet Klub Ska i ex de Soul Atac i Obrint Pas però també gent que només toquen per afició.

El projecte nomes vol cridar l’atenció sobre la inmensa fortuna de tindre tan a prop d’una capital tan gran un espai físic i psíquic tan ric i al mateix temps i amenaçat.

Per això van decidir gravar esta cançó, una cançó senzilla amb una lletra cíclica per llançar un missatge positiu, posar en valor l’horta, els productes de temporada, les tradicions i les geografies d’este espai que ens ha fet ser com som i que no volen que es perda.

En ‘L’Horta importa’ han participat gent de totes les edts com Núria, de 7 anys, o el Tío Marco, l’últim en eixir, que farà este mes 92 anys. El Tio Marco (Vicente Marco) és llaurador de tota la vida i músic de banda. L’altre xiquet que apareix és Daniel, d’11 anys, que toca l’harmònium, un instrument molt popular a India. El Cor de la Societat Amics de la Música de Meliana es va afegir a última hora al projecte. El tema va ser composat per Sergi Pitarch i Maria Sanchis. Els cantants són Manuela Alandes i Joaquín Romero. Alguns dels músics van gravar a l’Alqueria de Llora, una alqueria de Meliana habitada i amb els camps en funcionament que té més de 200 anys. En total son 22 músics i el Cor de la Societat Amics de la Música de Meliana, dirigit per Alejandro Díaz.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here