Un gran dispositiu policial vigilarà a Alcoi el compliment de les normes Covid durant el Mig Any

27

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha presidit aquest dimecres una reunió de coordinació amb la presència dels màxims responsables dels cossos de seguretat. Per part de la policia autonòmica ha acudit José Antonio Fernández, Cap del Grup Operatiu, també estava present Antonio Samper, Cap Accidental de la Comissaria de la Policia Nacional en Alcoi i Mercedes Ponsoda, Cap Accidental de la Policia Local així com el regidor de Seguretat, Raül Llopis i de Protecció Civil, Jordi Silvestre. L'objectiu de l'encontre era coordinar un dispositiu de seguretat del pròxim dissabte, 24 d'octubre, dia on la ciutat hauria de celebrar la festivitat del Mig Any.

L'Ajuntament d'Alcoi ha volgut previndre situacions de risc el dissabte 24 d'octubre, dia en què se celebraria el Mig Any, ja que encara que no se celebren actes oficials a causa de la Covid-19, moltes persones han reservat i preparat diferents dinars i sopars en grup tant en algunes filaes com en establiments hostalers, pel que s'ha decidit crear un dispositiu de seguretat coordinant tots els cossos de policia i de protecció civil.

En la reunió s'ha acordat que la policia local tindrà presencia en el carrer, tant en horari de vesprada com de nit, amb un total de tres patrulles, a les que se sumaran, 5 patrulles de la policia Nacional durant el dia i tres patrulles durant la nit. La policia autonòmica també desplaçarà una patrulla a la ciutat durant el dissabte 24 per col·laborar en tasques de prevenció i conscienciació de la ciutadania. Tots ells tindran presència en el centre de la ciutat i el seu entorn, àrea on estan localitzats principalment els establiments hostalers i les filaes. Igualment es vigilarà possibles 'botellons' o concentració de gent no autoritzades en la ciutat.

El regidor de seguretat, Raül Llopis, destaca que "davant de les situacions que ja s'han produït en moltes parts de l'estat en festivitats o dies assenyalats, amb situacions de risc greu, tant per acumulació de gent com per no complir amb les mesures de seguretat establides per a lluitar contra la pandèmia, s'ha volgut previndre que això passe en Alcoi coordinant un dispositiu de seguretat per al dissabte que hauria de ser el Mig Any. Recordem que no celebrem el Mig Any perquè ens trobem en una situació sanitària excepcional i que la necessitat de complir amb les mesures de seguretat és irrenunciable".

Llopis afegeix: "Malgrat la presència policial que hem coordinat per al dissabte per assegurar que es compleixen les mesures de seguretat i conscienciar a la gent dels seus actes, apel·lem a les alcoianes i alcoians i la seua responsabilitat individual. Hem d'evitar tindre una situació encara més complicada que la que ja ens imposa la Covid-19 i no podem permetre's el luxe de tirar per la borda tot l'esforç social, econòmic i sanitari que hem realitzat. Estem vivint una situació sense precedents i esperem que totes i tots estem a l'altura de les circumstàncies, sent un exemple en positiu, com moltes voltes som els alcoians, per a la resta de municipis".

Declaracions de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, respecte a la "no celebració del Mig Any"

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.