Un centenar de ciclistes reclama a Burjassot el carril bici i la posada en marxa del ‘Burjabike’

0
84
Bankia

Un centenar de ciclistes va recórrer el diumenge la ciutat de Burjassot en una ‘bici-passejada reivindicativa’ per tal d’exigir la construcció del carril bici a la localitat. La convocatòria l’havia feta el col•lectiu local del Bloc Nacionalista Valencià, que portava en el seu programa la construcció de l’esmentat carril i que, a més, l’havia consensuat amb el PSOE.
El recorregut es va iniciar a l’estació de l’Empalme, just on acaba el carril bici de València, i va concloure davant del barri de les 613, passant per davant de les facultats de ciències i del polisportiu municipal. Tal com va indicar el portaveu del Bloc, Jordi Sebastià, “el carril bici és imprescindible per tal que les bicicletes puguen circular amb seguretat. El Bloc va pactar amb el PSOE incloure en els pressupostos del 2010 la realització d’un primer tram que unira València amb les facultats a través de Burjassot. Sabem que el projecte està realitzat però les obres no comencen, i només tenim un fragment fet, que no porta enlloc i no té cap utilitat”.

Durant el recorregut, els ciclistes van realitzar diverses parades, una d’elles davant del pavelló cobert on hi ha una parada de bicicletes del servei de lloguer ‘Burjabike’ que encara no ha començat a funcionar.

Dos anys de tramitació

Sebastià va informar als assistents de la situació del projecte municipal de lloguer de bicicletes ‘Burjabike’. Segons les seues paraules, “el servei de lloguer municipal de bicicletes es va començar a tramitar fa més de dos anys però encara no fucniona. Els aparcaments estan instal•lats fa més d’un any i mig i ara comencen a veure’s bicicletes però no tenim una data concreta per a l’inici del servei”.

Les bicicletes, a més, no seran compatibles amb la instal•lació que ja funciona a València ciutat. El Bloc, en paraules del seu portaveu, va demanar “com a mínim la instal•lació d’una estació d’intercanvi en l’estació de l’Emaplme. Demanem a les empreses que presten el servei a Valènica i Burjassot que arriben a un acord i que la mateixa targeta puga ser compatible perquè això li donarà moltes mes possibilitats a l’ús de les bicicletes de lloguer”.

La passejada va concloure amb un esmorçar on els represents van reivindicar de nou la necessitat de creure seriosament en la bicicleta com a mitjà de transport del futur, l’únic sostenible i ecològic, i en el convenciment que els institucions han d’esforçar-se en facilitar-ne l’ús.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here