Un any de Govern i gestió a l’Ajuntament de Puçol

755

El dia 13 de juny vaig complir un any com a alcalde de Puçol. Sincerament, m’ha passat volant. Des del primer dia, vaig tindre clar que la meua obligació primera era atendre totes les persones que demanaren parlar amb mi, tant si es tractava de qüestions d’interés personal com si em traslladaven problemes personals de difícil solució.

Una de les coses que més m’ha cridat l’atenció de l’administració és, sense dubte, els temps per a fer les coses, que no tenen res a vore amb els de l’empresa privada. I en canvi, tot té una explicació: l’administració és lenta en alguns procediments perquè és garantista. Però, què vol dir això? Vol dir que l’administració garanteix la igualtat de totes les persones, que han de tindre accés a la informació en igualtat de condicions i també un tracte idèntic. Dit això, convindrem tots a pensar que cal agilitzar els tràmits al màxim. Prompte serà realitat l’administració electrònica, i això comportarà un canvi radical en el funcionament de l’administració.

608-enric-esteveSi faig la vista arrere, crec que un any ens ha condit i molt la feina a l’Equip de Govern de Puçol, format per Compromís, PSOE i EU. Puc dir que estem gestionant i governant. Només cal vore la relació entre este Equip de Govern i la Generalitat Valenciana o la Diputació de València: les dos institucions saben i coneixen fil per randa els problemes greus d’infraestructures i de comunicacions que té el nostre poble. Gràcies al treball dels nostres representants autonòmics, fins i tot les autoritats europees ja coneixen el «desfiladero» de Puçol, una vergonya i un maltracte insuportables que ens ofeguen i limiten les nostres possibilitats de creixement.

De la Diputació de València hem rebut vora un milió d’euros per a realitzar inversions en obres, algunes de les quals ja són realitat i altres ho seran molt prompte. Per exemple, l’enquitranat d’alguns carrers que feia més de 30 anys que no s’havien enquitranat. La parcel·la de l’Espai Jove, hui és un aparcament perfectament equipat que ens ajudarà a descongestionar l’estacionament al nucli antic. De les dues parcel·les municipals de la platja, una serà on anirà el mercat d’estiu, que s’alternarà amb un aparcament; i l’altra serà una pèrgola multiusos per a activitats diverses. La nostra platja continua tenint la bandera blava, la bandera Q de qualitat i la bandera Qualitur, i això vol dir que tenim una platja de primera, com l’estrella Michelin de gastronomia.

Des que estic al front del Govern de Puçol he visitat cada divendres les empreses que estan creant ocupació al nostre poble, i portem ja vora 30 visites. Segons diuen, cap autoritat havia anat a visitar-les anteriorment, ni a preocupar-se per elles. Açò m’ha servit per a conéixer de primera mà les propostes i preocupacions que tenen els nostres empresaris i empresàries. Hem aprofitat les visites per a oferir-los els serveis del nostre Departament d’Ocupació i ajudar-los a trobar el perfil d’empleats que necessiten. El 80% de les empreses que he visitat estan en disposició d’augmentar, a mitjà i llarg termini, les seues plantilles. Això, acompanyat de les empreses que vindran a instal·lar-se als nostres polígons vol dir que en un parell d’anys pot abaixar la quantitat de persones que no tenen treball al nostre poble.

Encara en l’àmbit empresarial, vam organitzar el I Fòrum de Desenvolupament Territorial, on participaren les empreses més importants de Puçol i de la nostra comarca, amb ponències de professionals molt qualificats que ens ajudaren a reflexionar sobre el futur de Puçol.

I no hem perdut de vista el nostre comerç local, millorant la Fira Comercial Puçol de Mostra i creant noves activitats. Si es crea ocupació segur que el nostre comerç anirà cap amunt i també crearà llocs de treball. 608-equipo-de-gobierno-2

Que hem treballat per les persones és una realitat. La creació del SIHAP (Servei d’Intermediació Hipotecària de l’Ajuntament de Puçol), com a servei gratuït per als ciutadans amb risc de perdre sa casa per impagament de la hipoteca, així ho demostra. Les persones que es veuen en esta situació reben assessorament de professionals jurídics i econòmics de reconegut prestigi que s’impliquen al màxim en la defensa dels drets de les persones.

El Govern de Puçol no deixarà que cap família es quede sense sostre, ni les necessitats bàsiques cobertes. Primer les persones, després les altres coses.

Em va cridar molt l’atenció comprovar que les demandes més senzilles i més lligades a les necessitats reals de les persones més vulnerables, havien sigut deixades de costat, com si la cosa no anara amb qui governava abans. Em referisc a les places d’estacionament per a persones amb diversitat funcional, retardades durant tota la legislatura passada i ateses en els primers mesos d’esta.

Hem iniciat també un projecte d’integració social per a la zona del Vallet-Ildefonso Fierro que encara està en la fase incipient d’estudi.

Per a l’any que ve, volem posar en marxa actuació important al nostre nucli antic. Ja li toca. Volem fer, de manera escalonada, que siga una zona sense vehicles. Per això, habilitarem noves zones d’estacionament a la part est i la part sud; la descongestió de vehicles millorarà la nostra qualitat de vida, tant la salut com la relació amb els altres. Caminar és molt sa i al mateix temps ens ajuda a comunicar-nos. Al no haver-hi cotxes als carrers, els veïns podran recuperar eixir a la fresca i els menuts podran jugar al carrer. Això acompanyat de mesures que propicien que les parelles joves es plantegen viure al nucli antic farà que alguns negocis tornen a obrir en una zona que hauria de tornar a tindre vida.

Després de 18 anys d’espera, molt prompte serà una realitat la rotonda que ens permetrà unir la circumval·lació Mercé Rodoreda amb l’antiga carretera de Barcelona, una vegada finalitzat el desviament del barranc Pasqual.

La Conselleria d’Infraestructures ja està realitzant el projecte per a l’obra que farà realitat que no tornem a estar incomunicats per la zona de la caserna de la Guàrdia Civil quan plou a bots i barrals. Esta obra s’adjudicarà al llarg de l’any 2017.

Hem posat en funcionament l’Oficina de Promoció del Valencià la qual du a terme campanyes sectorials de foment de l’ús del valencià i la campanya “Som Puçol”, que vol fer poble al voltant del nom que ens identifica. A més, assessora els ciutadans en qualitat i drets lingüístics, ajudes i subvencions, i en formació i capacitació.

Sempre es pot fer més i millor, però pense que en un any hem fet molta feina. El qui pren decisions, s’equivoca. El qui no en pren, no s’equivoca mai, però els ciutadans volen solucions als seus problemes. No volen polítics que miren cap a un altre costat i només sàpien cobrar a final de mes.

El servei d’autobús que connecta amb el Centre d’Especialitats i l’Hospital de Sagunt també és una realitat que pareixia impossible per a l’anterior equip de govern del PP.

Hem fet un gran esforç econòmic per que tots els xiquets i xiquetes de Puçol que estudien als col·legis públics tinguen els llibres gratuïts mitjançant «Xarxa llibres» que la Conselleria d’Educació posà en marxa el curs 2015-2016.

L’equip de govern actual ha gestionat el primer any del seu mandat en el nostre ajuntament per 2.000€ menys que costà el govern del PP. Que cadaú traga les seues conclussions.

El Govern de Puçol treballa dia a dia per fer de Puçol un poble senzillament millor. Tinc la confiança que entre tots ho aconseguirem.

Enric Esteve / Alcalde de Puçol

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.