Últims dies per a presentar originals al premi Enric Valor de narrativa juvenil convocat per Edicions del Bullent i Picanya

0
191
grabado rafael armengol premio bullent
El guanyador s’emportarà 6.000 euros i un gravat de Rafael Armengol.

El passat mes de maig es va obrir la 34a. convocatòria del premi Enric Valor de narrativa juvenil convocat per Edicions del Bullent i l’Ajuntament de Picanya, una convocatòria que entra ara en la recta final ja que es podran presentar originals fins al 31 d’octubre.

Es poden presentar els originals mitjançant dues modalitats: la clàssica, de cinc còpies en paper enquadernades i també a través de correu electrònic. Aquesta darrera modalitat ha estat la més escollida pels participants en les darreres edicions. En els dos casos la llargada té les mateixes limitacions, entre 80 i 150 fulls.

La dotació es manté en 6.000 euros a compte de drets d’autor i un gravat de Rafael Armengol, a més de la publicació de l’obra en la col·lecció Esplai d’Edicions del Bullent.

Formaran el jurat Cinta Arasa, Juli Avinent, Juli Capilla, Pilar Puchades i Núria Sendra. Cinta Arasa entra al jurat com a guanyadora de l’any anterior amb la novel·la Vaig fer la maleta un dia de juny, una història sobre el viatge iniciàtic d’una filla d’industrial tèxtil en els dies previs a la Setmana tràgica de Barcelona. Un llibre que està tenint gran acceptació per part dels lectors.

A més, però, el jurat va destacar la gran qualitat general de les obres presentades i com a conseqüència se n’editaran algunes més a banda de la premiada. És el cas de Cor d’elefant, de Teresa Broseta, una commovedora història d’amor a Tailàndia amb el rerefons del turisme sexual.

A més de ser molt ben valorat pels lectors joves, els guanyadors dels darrers anys també han tingut molt bones crítiques per part dels professionals. En el cas de l’anterior premi Vida, obra i secrets d’Helenda Mascort, de Dolors Garcia i Cornellà, ha esta seleccionat entre els millors llibres de literatura infantil i juvenil del 2013 per la revista Faristol i el de fa dos anys, Els temps de Sara, de Lucía Arenas, ha rebut el premi dels bibliotecaris valencians al millor llibre juvenil del 2012.

El lliurament del premi serà, com és tradició, el dissabte següent al dia de Santa Llúcia, és a dir, el dissabte dia 13 de desembre de 2014 en Picanya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.