Turisme sostenible, més hores de socorrisme a la platja i diversificació d’ubicacions festives, propostes de Comprmís per Alboraia

589

Compromís per Alboraia ha  fest balanç de la legislatura que finalitza i ha avaluat el seu treball en diferents camps en la legislatura 2015-19. Entre d’altres, ha apostat pel turisme sostenible, sense enormes esdeveniments com va ser el cas del Marenostrum que va plantejar l'equip de Govern i al qual s'oposaren.

Des de la coalició indiquen: "pensem que l'important és que si els residents habituals estan a gust, els visitants també ho estaran".

D’altra banda, Compromís per Alboraia, sempre que ha tingut ocasió (propostes per a pressupostos municipals) han proposat l'ampliació progressiva dels horaris de socorrisme en platges. "Hi ha coses fonamentals, com són la seguretat en les platges, des de fa temps es nota un canvi d'hàbits, hi ha moltes persones que per a evitar problemes amb la pell o per altres qüestions visiten les platges cada vegada més de matí o es van més tard per la vesprada. Amb el canvi climàtic eixa situació es pot agreujar, per això hem defensat que s'ha d'anar ampliant progressivament l'horari de socorrisme”, indiquen al respecte.

Des de la coalició destaquen que en turisme s'ha de tirar mà d'allò que fa peculiar Alboraia, l'horta i el barranc del Carraixet. En eixe sentit una de les propostes recurrents de la coalició és la senyalització de l'horta i de les seues rutes.

La coalició va plantejar una nova ruta per Alboraia: la ruta de La Barraca de Vicente Blasco Ibáñez. Ho va fer amb motiu del 150 aniversari del naixement de l'escriptor valencià. Una altra possibilitat de promoció turística són les visites guiades pel nucli antic d'Alboraia. En eixe sentit, Compromís per Alboraia va organitzar una ruta titulada Caminada per l'Alboraia moderna i contemporània amb el gran coneixedor d'història local Enric Climent. Des de Compromís per Alboraia consideren que és un possible model de visita guiada parant atenció a allò que fa especial a Alboraia.

En el cas del Barranc del Carraixet es va proposar via moció (que Compromís va presentar en altres pobles de la comarca) al principi de la legislatura 2015-19 posar en valor tot el seu patrimoni (hidràulic, nautral, històric, paisatgístic) i potenciar-lo així turísticament com a via verda per a ciclistes, atletes i senderistes.

Diversificació d’ubicacions dels actes festius

Compromís per Alboraia també ha apostat per la diversificació d'ubicacions dels actes festius. La coalició considera que han d'haver activitats festives per tots els barris. Destaquen "hi ha barris en què pareix que no passe res mai i el seu veïnat vol tindre "vidilla" i per exemple vol en festes tindre oferta festiva com alguna activitat per a xiquets o una actuació de teatre al carrer. Tampoc hem d'oblidar que les activitats que mouen gent poden tindre una afecció positiva en els comerços i en la restauració del lloc on es fa l'activitat".

En eixe sentit, des de la coalició van proposar que la cavalcada de reis tornara a passar pel barri Rei en Jaume.

Altra qüestió fonamental per a Compromís ha sigut fer una aposta per la cultura pròpia, des dels contacontes i activitats infantils en valencià als concerts de música en valencià i d'artistes locals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.