La trobada d’Escoles en Valencià del Puig presenta el seu programa d’activitats

0
184

El Puig serà la seu de la Trobada d’Escoles en valencià de l’Horta Nord 2016, en la que ja s’han compromés a col.laborar amb la Trobada 20 entitats i 25 patrocinadors locals.

Trobades escoles en valencia en Horta Nord

L’acte de presentació començà amb la interpretació musical d’un moviment de de Les 4 estacions de Vivaldi, a càrrec de Gema Fos, professora de L’Escola Internacional de Música Reial Monestir. Amb les últimes notes, les persones assistents, pogueren escoltar un fragment del llibre El Puig de Santa Maria, una evocació de la Reconquesta, que fa referència a la bellesa del municipi.

Tot seguit, es projectà un audiovisual que presenta el Puig -batejat de Santa Maria per Jaume I- com a poble històric, mediterrani i natural, de rica gastronomia i atractiu per als visitants.

En nom d’Escola Valenciana, Angel Martí, feu un breu recorregut per la història de les Trobades i explica com s’organitzen, a partir del treball de les comissions comarcals i locals.

Els membres de la Comissió Local explicaren, un per un, els actes previstos; parant atenció especialment en els Premis Literaris Sambori, l’Exposició commemorativa del 75é aniversari del col.legi Pare Jofré, les visites guiades de joves de la Comarca, les Trobades Musicals, el Diari Tornallom, els actes de música i dansa tradicional i el Concert Jove. En nom dels grups participants parlaren dos integrants La Fulla Kaduka.

El Puig, com a Vila del llibre i seu del Museu de la Impremta, ha previst una original proposta artística i literària, coordinada per l’artista Yolanda Ferrer, en la qual s’implicarà tots els col.legis de la comarca, a banda del veïnat del Puig.

Amb la presència del regidor de Cultura i Educació Marc Oriola, tancà l’acte l’alcaldessa Luisa Salvador Tomás, agraïnt al grup organitzador el seu treball, a les entitats i patrocinadors la seua implicació i desitjant que la Trobada del Puig siga tot un èxit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here