Trasllat de la ‘geperudeta’, ofrena de flors i homenatge al Granerer, els actes més emotius de les Falles de Torrent

16 lecturas

La ciutat de Torrent viu les festes falleres amb molta intensitat i al calendari no falten els actes solemnes i emotius. Entre ells, el trasllat de la ‘geperudeta’, la imatge de la Mere de Déu que es va celebrar el divendres 16 de març i que des de 1970 ha estat organitzat per la comissió Barri Cotexera. El fallers de la comissió, reten un especial homenatge amb versos, poemes i flors, tots dedicats amb estima a la Mare de Déu dels Desamparats, patrona d’esta festivitat.

Les Falleres Majors de la ciutat, MªJesús Rincón i Alexia Manzano, junt amb les seues Corts d’Honor i la resta de comissions de la ciutat participen en este acte fent entrega a la Geperudeta d’un ram de flors.

Altre dels actes més emotius de les falles a Torrent és l’ofrena floral que es celebra entre els dies 17 i 18 de març. El primer dia d’ofrena va començar amb la Fallera Major de Torrent, MªJesús Rincón, acompanyada per la seua Cort d’Honor, en la que van participar les següents comissions: La Plaça de la Concòrdia, El Molí, Avinguda Reina Sofía, Lope de Rueda, Sant Valerià, Nicolau Andreu, Sant Gregori, Barri Cotxera, Sants Patrons, Carrer Toledo, Poble Nou, Antoni Pardo i La Plaça.

L’acte va finalitzar amb l’entrega del ram de la Fallera Major Infantil, Alexia Manzano, que acompanyada per la seua Cort d’Honor van retre homenatge a la Geperudeta a l’arribada a la plaça de l’Església.

La vesprada del diumenge, els fallers i falleres de la ciutat van completar el mantell de la Geperudeta fent l’ofrena de clavells rojos, blancs i rosa que, una vegada entregats als “vestidors”, van confeccionar el bonic mantell de la patrona de tots el valencians. L’ofrena va ser iniciada per la Fallera Major Infantil acompanyada per la seua Cort d’Honor i van participar les comissions: Àngel de l’Alcàsser, Escultor Vicent Pallardó, Parc de Trènor, Cronista Vicent Beguer i Esteve, Santa Llúcia, Camí Reial, Sant Amador i Espartero, Xenillet- Bandera Valenciana, Carrer Benemèrita Guàrdia Civil, Pare Méndez, Sant Roc, Ramón y Cajal, Sedaví, Avinguda i Zaragoza – Parc Central.

La Fallera Major va clausurar l'acte acompanyada per la seua Cort d’Honor i fent entrega del seu ram. Acte seguit, el cel de la ciutat va lluir amb un gran espectacle pirotècnic que va posar el fermall a estes dos jornades tant emotives. Les representants de les cases regionals de Torrent han participat enguany per primera vegada obrint junt amb la Fallera Major Infantil la segona ofrena.

Homenatge al Granerer

Ahir dia 19 de març, Torrent celebra la festivitat de Sant Josep i l’últim dia de la setmana fallera. La jornada comença a les 12 hores amb la missa en la parròquia de Sant Josep, a continuació, les Falleres Majors acompanyades per les seus Corts d’Honor, van realitzar el tradicional homenatge al Granerer a la plaça de les Corts Valencianes. Seguidament han gaudit de l'última mascletà a càrrec de la pirotència Germans Caballer.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí