La tradició i la devoció al Crist de la Bona Mort plenen Alaquàs de festa i religiositat

0
764

La tradició i la devoció al Crist de la Bona Mort d’Alaquàs es va deixar ben patent el dia 9 de setembre als carrers d’Alaquàs. Els tradicionals actes i la gran participació ciutadana van ser els trets principals d’aquesta festivitat protagonitzada pels Clavaris.

Cant de la Carxofa AlaquàsCom cada any, la festivitat es va inaugurar a la nit del dijous 8 de setembre amb la tradicional Cordà celebrada després de la processó de la Mare de Déu de l’Olivar. Una gran Cordà tradicional organitzada pels Clavaris del Crist 2017 amb la col·laboració de l’associació Amics de la Cordà que va fer gaudir el públic present.

A l’endemà la jornada festiva va donar el punt de partida amb la Despertà i la Baixà del Crist des de la parròquia de l’Olivar fins l’Assumpció on va tindre lloc la missa Major i a les 14:30 hores es va disparar la tradicional mascletà al costat del Parc de la Sequieta.

La festivitat del Crist de la Bona Mort d’Alaquàs va finalitzar per la nit amb la processó que va eixir de la parròquia de l´Assumpció a les 20 hores. Els clavaris del Crist junt als veïns i veïnes d’Alaquàs van acompanyar pel recorregut habitual la imatge del Crist de la Bona Mort . El punt i final d’aquesta festivitat va estar amb el tradicional Cant de la Carxofa protagonitzat per la xiqueta Nerea Zafra Martínez.

Els actes dels Clavaris s’han completat amb altres activitats festives com l’organització de l’actuació del grup LOS RAY BAND a la plaça de la Constitució i el la seua participació activa en la resta d’actes programats.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here