14 colles i 550 muixeranguers, tabaleters i dolçainers participen en la II Gran Trobada de Muixerangues de Torrent

4 lecturas

Este cap de setmana s’ha dut a terme la II Gran Trobada de Muixerangues. Un Torrent de Muixerangues, una activitat emmarcada dins de la programació per a commomemorar l’atorgament de la Carta de Poblament. Els carrers de la ciutat van acollir este esdeveniment en el qual es reuniren un total de 14 colles i 550 participants entre muixeranguers, tabaleters, dolçainers i balladors de tota la Comunitat Valenciana. Els muixeranguers van alçar torres humanes davant la presència d'un públic que va gaudir de l'ambient i de l'espectacle.

ii-gran-trobada-de-muixerangues

L'acte va començar en la font de les Granotes, des d'on es van dirigir en desfilada per l'avinguda amb l’actuació de diferents grups de ball, per a acabar al peu de la Torre. Una vegada allí, l'emblemàtic monument va ser testimoni de la presentació dels grups i la fantàstica exhibició que van oferir els muixeranguers. Després es va organitzar un sopar que va concloure amb una actuació musical de Pau Alabajos.

En la Gran Trobada hi va ser present l'alcalde Jesús Ros acompanyat del regidor d'Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, i diferents membres de la corporació municipal. L'alcalde va destacar el bon treball realitzat per tots els muixeranguers i el gran espectacle organitzat.

La muixeranga La Torrentina va presentar el seu ball Enfaixa’t en homenatge a una peça bàsica de la indumentària valenciana. El ball va ser acompanyat per un poema original de la responsable de balls tradicionals de La Torrentina, grup que està format per 50 membres i va creixent dia a dia.  La seua història va començar fa més o menys un any amb el clar propòsit de recuperar la historia de Torrent.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí