Torrent es prepara per a celebrar la Setmana de les Lletres

652

Torrent. Setmana de les Lletres

Amb motiu del lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià ha organitzat del 14 al 22, la Setmana de les Lletres, dedicada en esta edició a la literatura i la música.

La setmana comença amb l’exposició dedicada al grup Al Tall: “Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià”, que  es podrà visitar del  14 al 17 de desembre de 9 a 14 h i de 16 a 20.30 h en la sala d’exposicions de l’Espai, av/Vedat, 103, 2n pis. Edifici Metro

El dia 16 de desembre, està prevista la projecció del documental “Sempre Al Tall” amb la presència de Vicent Torrent a les 19.30 h en la Casa de la Dona.

A banda d’estes activitats adreçades a tots els públics, l’Oficina també ha organitzat activitats adreçades als instituts de Torrent, per als alumnes de 3r i 4t d’ESO i de batxillerat, així el cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, anirà als instituts a fer el taller “Poemes que es fan cançó”. El taller tindrà lloc els dies 15 i 17 de desembre, hi haurà dos sessions cada dia, cada una en un institut de Torrent. Esta proposta didàctica ha tingut una gran acollida en els instituts perquè serà una experiència molt enriquidora per a l’alumnat ja que permet explicar-los de primera mà el procés creatiu de fer una cançó.

Finalment la Setmana de les Lletres acabarà el dia 22 de desembre amb l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Torrent, on es farà públic el títol de les obres guanyadores i els noms dels guanyadors en les modalitats de narrativa juvenil, teatre juvenil i poesia.

Premis Literaris Ciutat de Torrent

Els premis que convoca l’Ajuntament a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià s’organitzen en col·laboració amb l’editorial Tabarca mitjançant un conveni. L’editorial és qui tria els membres del jurat i qui edita els llibres guanyadors, a més de fer-se càrrec de la dotació del Premi de Poesia (3.000 euros). L’Ajuntament de Torrent es fa càrrec de la dotació del guanyador del Premi de Narrativa Juvenil  (9.000 euros) i de tota l’organització dels premis, per la seua banda, Caixa Rural Torrent patrocina el Premi de Teatre Juvenil i es fa càrrec de la dotació de 4.000 euros d’esta modalitat.

Cal destacar l’èxit de participació en esta edició del XIV Premi de Narrativa Juvenil, VII Premi de Poesia i V Premi de Teatre Juvenil. La participació ha superat totes les altres edicions amb un total de 85 obres;  poesia 52, teatre 18 i narrativa 15.

El jurat compost pel regidor de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa i per persones de reconegut prestigi en l’àmbit literari com ara: Josep Palomero, Berna Blanch, Vicente Muñoz Puelles i Joaquina Barba i en el premi de teatre a més per un representant de Caixa Rural Torrent que patrocina eixe premi es reunirà un dia de la setmana del 14 de desembre per a triar les obres guanyadores entre totes les presentades, que han sigut moltes i de molt de nivell.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.