Torrent es converteix en punt de trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre

657

L’Agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre de la Comunitat Valenciana que presideix el torrentí José María Palop, va inaugurar el passat diumenge amb diversos actes la seua novena trobada que en esta ocasió es celebra a Torrent.

Torrent. Exposicio Sant Sepulcre

Des de la seu social de la Germandat del Sant Sepulcre de Torrent i al ritme de les cornetes i tambors de la germandat amfitriona es van dirigir tots els convidats cap a l’Ajuntament de Torrent. Al saló de plenaris del consistori, l’alcalde Jesús Ros junt a Alfred Costa, regidor del àrea de Cultura van donar la benvinguda a tots els membres de l’agrupació de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre. La Reina de l’Encontre i Àngel de la Resurrecció, Carmen Verdet, membre de la Germandat del Sant Sepulcre des que va nàixer i màxima representant de la Setmana Santa torrentina en 2016 va presidir tots els actes del dia inaugural de la trobada.

A continuació, a l’Antic Mercat, es va inaugurar l’exposició on cada germandat i confraria participant va exhibir vestimentes, bàculs, imatges o revistes amb les que donar a conèixer la seua forma de viure la Setmana Santa en les localitats d’on provenen. L’exposició estarà oberta fins al divendres 19 de febrer de 10:00h a 13:30h i de 17:00h a 21:00h.

En la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora, es va celebrar la missa inaugural presidida pel consiliari de la Setmana Santa de Torrent, Juan José Llorens Llorens i pel consiliari de la Germandat del Sant Sepulcre, Javier López Díaz. Per últim, un dinar de fraternitat va posar fi al dia inaugural de la IX Trobada de Germandats i Confraries del Sant Sepulcre.

Durant la setmana, amb motiu d’esta trobada, s’han organitzat dos xarrades a la Casa de la Cultura, el dimarts 16 a les 20.00h, el doctor en medicina, Roberto Montalván Sempere impartirà la conferència “La Pasión de Jesús bajo el punto de vista médico”, el dimecres 17 a la mateix hora, el rector i director titular del Col·legi Claret serà l’encarregat de impartir la conferència “Un muerto muy vivo”.

El dissabte 20 de febrer, com a cloenda, es celebrarà la solemne processó de la IX Trobada que tindrà l’inici i final en la parròquia de Mont-Sió. Es tracta d’un acte en què participaran vora un miler de persones i on estaran presents també les germandats de la Setmana Santa torrentina a través dels presidents, els quals han sigut convidats per l’agrupació per a axí, fer-los partícips d’esta trobada. A més, la processó estarà presidida per la imatge titular del Crist Jacent del Sant Sepulcre de Torrent.

L’itinerari de la processó serà el següent: Mont-Sió, Fra Lluís Amigó, plaça Major, Sagra, plaça del Bisbe Benlloch, av. al Vedat, Exèrcit Espanyol, plaça de Sant Jaume, Toledo, Calvari, Mont-sió. Per a acabar tindrà lloc un besapeu i una oració final.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.