Torrent considera ja els animals com “veïns no humans” a proposta de Guanyant

8 lecturas

Gossos (2)Guanyant Torrent ha contribuït des de la seua posició dins de la municipalitat d’aquesta localitat de la comarca de l’Horta, a considerar els animals de companyia com a part del veïnat no humà, tal i com ha restat aprovat a la moció que han donat suport els grups de PSPV i Compromís de l’Ajuntament de Torrent.

Des del primer moment, aquesta plataforma ciutadana ha instat a que la salut i benestar dels animals fos contemplada des de l’àrea dels drets personals, dins la qual s’inclou la sanitat i no des de l’àrea de joventut i esports.

Així mateix, es va instar només constituir-se la corporació, a la revisió completa del plec de condicions de la contractació para la nova empresa que ha de substituir l’actual responsable de la recollida d’animals solts i desemparats, qüestió aquesta que no ha estat contemplada pel moment, però sobre la qual la Plataforma pensa insistir.

Per a Guanyant Torrent, “els animals són éssers sensibles, tal i com resta palés a la Declaració de Cambridge de 12 de juliol de 2012”. La seua protecció i defensa, “suposen un dret natural i universal legalment reconegut per la ONU i la UNESCO” i és per això que en opinió del regidor Jaume Santonja “fomentar una millor comprensió i bona convivència entre animals i humans és una contribució positiva als valors de l’evolució cívica i cultural del nostre poble”.

En aquesta línia, la plataforma ciutadana Guanyant Torrent considera urgent la conformació del Consell Sectorial per a la Defensa dels Animals, òrgan de participació que permeta facilitar la interacció entre els diferents agents que afecten els animals, a fi de trobar el consens respecte de les actuacions que cal prendre respecte d’aquest veïns no humans.

Per a Guanyant Torrent, “s’ha de formular i implementar un Pla d’Animals de Companyia per a la ciutat i desenvolupar accions de conscienciació en escoles i instituts relatives al respecte i el tracte cap a aquests veïns no humans”. Santonja afig que “s’ha d’evitar que els animals siguen considerats com a bens de propietat i s’ha de fomentar la seua tinença responsable i establir un document d’alimentadors, així com estructurar espais recreatius en parcs i pinedes”.

Finalment, Guanyant Torrent sol·licita la construcció d’un centre de recuperació, acollida i residència d’animals, que siga de titularitat i gestió pública, que s’hauria de posar en marxa no més lluny de 2016 a fi de “no oblidar que la responsabilitat política de protecció animal en la ciutat és de l’Ajuntament i no de cap empresa privada”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí