Torrent clausura el 9 d’Octubre amb la tradicional processó cívica i la cremà de la falla Renaixement

0
1432

Torrent va celebrar ahir el dia gran del Nou d’Octubre, i acabà així una de les programacions d’activitats més intenses i participatives de la localitat amb motiu d’esta efemèride, en què la festivitat fallera ha sigut l’eix conductor de la III Setmana Cultural.

Torrent clausura el 9 d’Octubre amb la tradicional processó cívica i la cremà de la falla RenaixementL’acte més esperat va ser la tradicional processó cívica i homenatge a Jaume I. Va començar en el vell ajuntament d’on va eixir la senyera, que fou portada per les falleres majors de la ciutat, M. Jesús Rincón Prieto i Alexia Manzano Muñoz; les dos alferes de la festivitat de Moros i Cristians, Concha Gallardo i Patricia Martínez i, com a abanderat, Antonio Martínez, president de la comissió Ramón y Cajal.

La corona de llorer va ser custodiada durant la processó pel capità moro, Vicent Simó i el capità cristià, Vicent Burguera. Este acte va finalitzar a la Casa de la Cultura. Acte seguit, els màxims representats de les festes de Moros i Cristians, van dipositar la corona de llorer sota la figura audiovisual del conquistador per a retre homenatge a Jaume I.

Torrent clausura el 9 d’Octubre amb la tradicional processó cívica i la cremà de la falla Renaixement

L’alcalde Jesús Ros va participar en la processó cívica acompanyat de la corporació municipal i dels màxims representants del teixit associatiu i festiu de la ciutat. També van estar presents les falleres majors de la ciutat des de l’any 2011, any en què va començar el camí perquè les falles foren declarades Bé d’Interés Immmaterial de la Humanitat per la UNESCO.

L’acte fou completat amb la presència dels cabuts i d’una gran dansada, on van participar els grups de ball l’U i Dos, la Rondalla i Grup de llauradors del Cercle Catòlic i el Grup de Ball de Torrent. La música de la dansada va estar a càrrec dels dolçainers i tabalers de L’U i Dos, de la rondalla de llauradors del Cercle Catòlic i del grup La Gavella.

A més, es va comptar amb l’actuació de la Muixeranga La Torrentina, els quals van oferir una exhibició al peu de la Torre. Una exaltació de la cultura, la tradició i la història en la qual tot el poble va formar part omplint els carrers i la plaça Major de gom a gom.

L’acte va acabar amb el concert extraordinari del Nou d’Octubre oferit pel Cercle Catòlic de Torrent.

Torrent clausura el 9 d’Octubre amb la tradicional processó cívica i la cremà de la falla Renaixement

El Renaixement del Nou d’Octubre

El colofó a esta III Setmana Cultural del Nou d’Octubre va ser la cremà de la falla Renaixement. El projecte liderat pels artistes Miguel Arraiz i el torrentí David Moreno, va viatjar fins al festival d’art contemporani Burning Man al desert de Nevada i al Centre Cultural del Carme a Falles, fins ara que ha tornat a casa: Torrent.

El dia 30 de setembre vam poder viure la seua última plantà a la nostra ciutat i ahir tot este projecte col·laboratiu va quedar fet cendra, que és el destí de qualsevol falla.

Les falleres majors de la ciutat van ser les encarregades de donar el tret d’eixida a l’espectacle pirotècnic que va precedir la cremà de Renaixement, un projecte que es va envoltar de flames davant la mirada de tots aquells que n’han format part.

La processó cívica, el concert i la cremà es van poder veure en directe des del web la l’Ajuntament (www.torrent.es), Facebook i Youtube perquè poguera arribar a tot el món.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here