Torrent celebra la XVII edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent amb més de 70 obres

0
38
Bankia

Després d’una Setmana de les lletres organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, plena de xarrades i lectures s’ha celebrat la XVII edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent en què es fa entrega d’uns premis als guanyadors de les diferents disciplines literàries. És ja la XII edició del Premi de Narrativa Juvenil, on ha guanyat Josep Usó i Mañanós , la V del Premi de Poesia, on ha guanyat M. Carme Arnau i la III de Teatre Juvenil, en què l’escriptora valenciana Teresa Broseta n’ha sigut la guanyadora. Esta ha sigut l’edició amb més participació des que es va inaugurar fa tretze anys ja que s’hi han presentat més de 70 obres literàries.

El jurat d’estos premis està format per qui ha sigut presidenta fins enguany de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensión Figueres; el vicepresident de l’Acadèmia, Josep Palomero; l’escriptor i membre també del Consell Valencià de Cultura, Ricardo Bellveser; l’escriptor de l’Olleria, Francesc Mompó i el escriptor de València, Vicente Muñoz Puelles; l’autor i poeta de Catarroja Berna Blanch, el regidor de Cultura, Modesto Muñoz, i el president de Caixa Rural de Torrent, Gerardo Puchol.

Els guanyadors d’esta edició han rebut el premi de la mà del regidor de Cultura, Modest Muñoz, el qual ha dedicat unes paraules als guardonats i a tots els participants. L’entrega de premis va estar també protagonitzada per la presentadora de Canal 9 Chust Lacort qui va conduir la vesprada en un to d’humor que entretingué tots els assistents.

L’escriptor Josep Usó i Mañanós ha guanyat el XVII Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent dotat de 9.00 euros amb la novel•la Fàtima i Cristina, n’ha quedat finalista en esta disciplina Vicent Sanhermelando Bellver amb la novel•la Un pont sense baranes.

M. Carme Arnau ha rebut el V Premi de Poesia Ciutat de Torrent pel poemari Paraules sota la pell de l’univers, premi de 6.000 euros finançat per l’Editorial Tabarca. D’altra banda, l’escriptora valenciana de llibres infantils Teresa Broseta ha guanyat el III Premi de Teatre Juvenil Ciutat de Torrent amb l’obra Rellotge de cucut. El premi de 4.500 euros ha sigut patrocinat per la Caixa Rural de Torrent.

Una edició en què han participat més de 70 obres literàries, 40 en la modalitat de poesia, 28 en Narrativa i 14 en la modalitat de Teatre, el premi més amateur dels tres creat durant l’última legislatura.Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here