Torrent celebra la gala de lliurament dels VII Premis Carta de Poblament

550

premis carta de poblamentTorrent es vestirá de gala demà per a celebrar la VII edició dels Premis Carta de Poblament, uns guardons que tenen com a finalitat reconéixer i impulsar la labor de ciutadans i institucions a favor de la cultura, l'art, l'esport i la ciència. Estos premis reconeixen també la trajectòria de persones i institucions que amb la seua labor han contribuït a millorar la vida a Torrent.

Així, el guardó en la categoria Arts, Lletres i Esports, se li ha concedit a Agustín Pérez Rubio, llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de València, director del Museu d'Art Latinoamericà de Buenos Aires i curador de més de 100 exposicions en les institucions artístiques més representatives, entre altres mèrits. Francisco José Martí, cap clínic d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Clínic Universitari de València, doctor cum laude i responsable de vora 60 publicacions de recerca, ha sigut guardonat en la categoria de Ciència, Tecnologia i Medi Ambient.

D'altra banda, en la categoria de Societat i Concòrdia, els premis Carta de Poblament ha reconegut la labor de Vicente Silla, president de Casa Caritat a Torrent, una institució benèfica que treballa amb famílies en risc d'exclusió social i que du a terme la seua labor a través de dos escoles infantils de la localitat, i Francesc Boltes, artesà i últim ferrer agrícola de producció autòctona. En la categoria de Trajectòria Professional, el jurat ha volgut reconéixer la labor de Vicent Torrent, musicòleg, fundador del grup Al Tall i investigador de la música tradicional valenciana.

En esta ocasió, i per primera vegada, la gala de lliurament dels premis es celebrarà en la sala de la Casa de la Cultura, un escenari que ha permés acollir més quantitat de públic que en ocasions anteriors. El regidor de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, juntament amb Isabel Olmos, directora del Levante EMV, serà l'encarregat de presentar els premis.

Les dones s'incorporen al jurat dels premis

El jurat, compost per una representació dels veïns il·lustres, ha incorporat per primera vegada dos dones. Així, Isabel Olmos, sotsdirectora de Levante-EMV, i Consuelo Vilaplana, directora del Centre de Majors Santa Elena de Torrent, juntament amb José Ortí Soriano (Fill predilecte segons l'acord plenari 28 de febrer de 1984), José Hernández Yago (Fill predilecte segons l'acord plenari 21 d'octubre de 1999), Manuel Herreros Casas, Champi (Insígnia d'or, segons l'acord plenari del 16 de desembre de 1986 i 29 de setembre de 1989), Vicente Carratalá (Insígnia d'or, segons l'acord de plenari de 4 de març de 2002) i José Royo Martínez (historiador i cronista oficial de Torrent) han sigut els encarregats de triar els premiats.

A més, José Deusa (Fill adoptiu segons l'acord plenari de 12 de novembre de 1993) ha actuat com a assessor del jurat. En la reunió dels membres del jurat, es va decidir per unanimitat nomenar José Ortí Soriano president del jurat i Isabel Olmos, secretària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.