Torrent celebra el 9 d’Octubre amb una processó cívica i una ofrena a Jaume I

0
328

procesión 9 d'octubre torrent (2) Torrent va clausurar el 9 d’Octubre la Setmana Cultural amb la celebració del Dia dels Valencians, data en la qual tots els municipis de la Comunitat celebren la conquesta de València per Jaume I en el 1238. Durant tot el dia, els veïns de Torrent han pogut gaudir d’activitats culturals per a totes les edats.

Al matí, el circuit CulturArts de la Generalitat ha portat a la plaça Major l’espectacle Pop’s Corn. Una activitat musical per a totes les edats composta per 15 cançons que tenen com a fil argumental la selecció per a participar en un concurs musical en la ràdio.

De vesprada, s’ha dut a terme la tradicional processó cívica per a homenatjar la Reial Senyera. La falla de la Plaça, propietària de la senyera més antiga que es conserva a Torrent, ha cedit la bandera al consistori per a la processó.

Vora les 19.30, des de l’antic ajuntament, la corporació municipal, presidida per l’alcalde, Jesús Ros, i les associacions festives i culturals del municipi han començat el seu recorregut acompanyats per la Colla de tabal i dolçaina de La Gavella, així com pels grups de ball i de tabal i dolçaina: el Grup d’Albades dels Llauradors de Torrent del Cercle Catòlic, el Grup de Ball de Torrent i el Grup de Ball L’U i Dos de la Llar Antoniana. procesión 9 d'octubre torrent (5)

Durant tota la processó, els portadors de la Reial Senyera han sigut el capità cristià, Alejandro Andreu, la fallera major de Torrent, Noelia Peinado, la fallera major infantil, Carla Pallardó, la capitana mora, Amparo Martínez, i la reina de l’Encontre, Gema Guillamón. L’alferes cristiana, Yolanda Muñoz i l’alferes mora, Cristina Planells, i la Musa de la Música de la Unió Musical de Torrent, Gema Lerma han portat una corona de llorer per a fer la ofrena a Jaume I. Com a novetat enguany, les portes de la Casa de la Cultura s’han obert al pas de la processó que s’ha detingut davant d’un bust del rei Jaume I. En eixe moment, les Falleres Majors de Torrent han fet la ofrena al rei.

Per a finalitzar l’acte, s’han repartit peces de xocolate torrentí a tots els veïns que s’han acostat a la processó i el Cercle Catòlic de Torrent ha oferit un concert institucional als peus de la Torre. Abans de començar el concert, el regidor de Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, ha agraït a les associacions culturals la seua col·laboració en la primera Setmana Cultural del 9 d’Octubre i l’alcalde ha ressaltat la importància que té per tots els torrentins i torrentines i per als valencians la data del 9 d’Octubre

El director, Vicente Cogollos, ha dirigit un concert en el qual s’han interpretat una marxa cristiana, l’Himne de Torrent i l’Himne de València entre altres obres. Després del concert, ha tingut lloc un castell de focs artificials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.