Torrent augmenta la dotació dels premis de l’ús del valencià en les Falles 2016

0
142

Davant  la importància i la magnitud de les falles en Torrent i de la presència del valencià en el món faller, l’Ajuntament de Torrent ha comunicat que, dins de la partida del pressupost de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià destinada a subvencions per al foment i normalització del valencià, hi ha una dotació de 2.000 € per a premiar l’ús del valencià correcte en les Falles 2016.

Torrent. Fallas 2014

Patricia Sáez, regidora d’Educació i Dinamització Lingüística ha valorat la importància d’estos premis “les Falles en Torrent són una festa en constant creixement i és necessari reconéixer el paper clau que té i ha de de tindre el valencià en el desenvolupament de la festa fallera. Per això, en la convocatòria d’enguany hem volgut augmentar la dotació dels premis fins a arribar als 2.000€”.

Els premis són: Primer premi: 800 euros i banderí acreditatiu. Segon premi: 500 euros i banderí acreditatiu. Tercer premi: 400 euros i banderí acreditatiu. I quart premi:  300 euros i banderí acreditatiu

El jurat valorarà l’ús i la qualitat del valencià en la retolació de la falla  d’acord amb els criteris de   l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, entitat que segons la Llei 7/1998 de la Generalitat Valenciana de Creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua té la competència de determinar la normativa oficial del valencià. A més, les comissions falleres hauran d’entregar el text en paper de les llegendes de la falla en el registre d’entrada de l’Ajuntament fins al dia 9 de març de 2016.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here