Torrent augmenta la dotació dels premis de l’ús del valencià en les Falles 2016

980

Davant  la importància i la magnitud de les falles en Torrent i de la presència del valencià en el món faller, l’Ajuntament de Torrent ha comunicat que, dins de la partida del pressupost de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià destinada a subvencions per al foment i normalització del valencià, hi ha una dotació de 2.000 € per a premiar l’ús del valencià correcte en les Falles 2016.

Torrent. Fallas 2014

Patricia Sáez, regidora d’Educació i Dinamització Lingüística ha valorat la importància d’estos premis “les Falles en Torrent són una festa en constant creixement i és necessari reconéixer el paper clau que té i ha de de tindre el valencià en el desenvolupament de la festa fallera. Per això, en la convocatòria d’enguany hem volgut augmentar la dotació dels premis fins a arribar als 2.000€”.

Els premis són: Primer premi: 800 euros i banderí acreditatiu. Segon premi: 500 euros i banderí acreditatiu. Tercer premi: 400 euros i banderí acreditatiu. I quart premi:  300 euros i banderí acreditatiu

El jurat valorarà l’ús i la qualitat del valencià en la retolació de la falla  d’acord amb els criteris de   l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, entitat que segons la Llei 7/1998 de la Generalitat Valenciana de Creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua té la competència de determinar la normativa oficial del valencià. A més, les comissions falleres hauran d’entregar el text en paper de les llegendes de la falla en el registre d’entrada de l’Ajuntament fins al dia 9 de març de 2016.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.