Un total de 85 obres literàries opten als Premis Ciutat de Torrent

1012

premisliteraris

Els Premis Literaris Ciutat de Torrent enguany han tingut un gran èxit de participació. Un total de 85 obres opten a ser proclamades com a guanyadores en les categories de poesia, teatre juvenil i narrativa juvenil. El projecte té com a objectiu impulsar la literatura en valencià i promoure així l’ús del valencià en tots els àmbits.

Els premis són possibles gràcies a un conveni de col·laboració entre el consistori i l’editorial Tabarca per a l’organització i l’edició de cada convocatòria. El jurat d’aquesta iniciativa està compost pel regidor de Cultura, Alfred Costa, el director de la col·lecció Tabarca Juvenil i tres persones amb una àmplia experiència en el món literari.

A més, en la modalitat de Teatre Juvenil també forma part del jurat un representant de Caixa Rural Torrent que patrocina el premi de teatre. Així, el jurat del premi de teatre està compost per Josep Palomero, Vicente Muñoz Puelles i Joaquina Barba i la vicepresidenta de Caixa Rural, M. Teresa Anchel. Quant als premis de narrativa i de poesia, el jurat el componen Josep Palomero, Vicente Muñoz Puelles, Joaquina Barba i Berna Blanch.

Complint les bases del concurs les 85 obres presentades són originals, inèdites, escrites en valencià, i de tema lliure. La dotació dels premis en el XIV Premi de Narrativa és un primer premi de 9.000 euros i un segon de 1.800 euros. En la VII edició del Premi de Poesia l’import del premi és de 3.000 euros i en el V Premi de Teatre de 4.000 euros. Finalitzat ja el termini de presentació d’originals, el jurat està valorant cada una de les obres presentades que són: 52 en el de poesia, 15 en narrativa juvenil i 18 en teatre juvenil. El pròxim 17 de desembre en la Casa de la Cultura tindrà lloc el lliurament de premis i es faran públics els noms dels guanyadors.

Amb motiu del lliurament de Premis Ciutat de Torrent, l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià organitza la Setmana de les Lletres, prevista des del 14 fins al 17 de desembre. La setmana s'inaugurarà el dilluns 14 de desembre amb l'exposició “Al Tall, 35 anys de música mediterrània des del País Valencià” i entre altres actes també s’han organitzat la projecció del documental Sempre Al Tall i unes sessions del taller “Poemes que es fan cançó” que impartirà el cantautor valencià, Feliu Ventura en els instituts de la ciutat.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.