Tornen les rutes guiades pel patrimoni mediambiental i arqueològic d’Alcoi

24

Les rutes dutes a terme amb l’alumnat que ha participat en el taller d’ocupació, ‘Birdwatching’ seguiran durant els dissabtes d’aquest mes, a més ofereixen la possibilitat de concertar les rutes entre setmana del 9 al 25 de novembre. Recordem que és un programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació «LABORA» a l’Ajuntament d’Alcoi, anomenat “Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi” comprés en l’especialitat de “Promoció Turística Local i Informació al Visitant (HOTI0108)” tractant-se d’un certificat de Professionalitat de Nivell 3 i amb una subvenció de 232.054,80 euros, taller susceptible de cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE) que finalitzarà el 29 de desembre.

El dissabte 14 hi haurà rutes per Font RojaBarranc de l’Infern i el Poblat Ibèric del Puig. El dia 21 hi haurà tres: Cervantes – Racó Sant Bonaventura, Barranc del Cint- Pedreres de Sant Cristòfol i Font Roja – Menejador, finalment el dissabte 28 es repetirà el Poblat Ibèric del Puig, Barranc del Cint- Pedreres de Sant Cristòfol i hi haurà una novetat en la de Font Roja – Barranc de l’Infern, serà tematitzada per a la fotografia. Totes les rutes tenen l’eixida a les 8.30 hores i cal inscriure’s en: [email protected].

Una de les novetats per a aquest mes, en concret del dia 9 al 27 de novembre són les rutes entre setmana. Amb un aforament mínim de 3 persones i màxim de 6. Ofereixen 6 rutes:

  • Via Verda – Pintures Rupestres de la Gerga
  • Via Verda – Poblat Ibèric El Puig
  • Cervantes – Racó Sant Bonaventura
  • Font Roja – Barranc de l’Infern
  • Font Roja – Menejador
  • Barranc del Cint – Pedreres – Sant Cristòfol

La forma d’inscripció és també per correu electrònic o telefonant al 9655537100 Extensió 1527.

Les rutes en xifres

Durant el mes de setembre es van realitzar tres rutes diferents: la del Barranc del Cint – Pedreres de Sant Cristòfol, l’itinerari al poblat iber del Puig i la ruta de la Font Roja – Barranc de l’Infern. Les rutes van estar repartides entre el 19 i el 26 de setembre i van tindre un total de 67 participants en les 5 eixides, pel que respecta a octubre, van dur a terme les rutes: la del Barranc del Cint – Pedreres de Sant Cristòfol, l’itinerari al poblat iber del Puig, la ruta de la Font Roja – Barranc de l’Infern i Cervantes – Racó de Sant Bonaventura en anglés. Les rutes van estar repartides entre els dies 17, 24 i 30 d’octubre amb 6 eixides i 64 participants totals. La procedència dels visitants ha sigut d’Alacant, Alcoi, Sant Joan, Mutxamel, Castalla, Novelda,

Recordem que durant el passat estiu l’alumnat d’aquest taller ha fet treball pràctic actuant com a guia en un total d’11 rutes per diversos paratges naturals, en les quals van participar un total de 158 assistents. Cal assenyalar que les visites previstes per a l’últim cap de setmana es van suspendre per les altes temperatures.

En total han tingut 289 assistents

“Aquestes rutes són molt interessants i compleixen diversos objectius, d’una banda donen a conéixer el nostre entorn natural i patrimoni històric i arqueològic, a més serveixen perquè les persones que han participat en el taller adquirisquen també la pràctica necessària per a dur a terme, de la millor manera possible, tot l’aprés i finalment, gràcies a la seua realització ha visitat la ciutat gent d’altres municipis. Visitants que, una vegada finalitzades les excursions, pot quedar-se a menjar i d’aquesta manera afavorir també l’economia alcoiana”, explica el regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.