Tequila, Nuria Fergó, Los Morancos i el mag Yunke posaran la música, l'humor i la màgia a les festes de Picassent

1735

Picassent obri les seues portes amb motiu de les seues Festes Majors, que se celebren del 31 d'agost fins al 10 de setembre. Una oferta ampla i diversa que respon d'una manera positiva a totes les sensibilitats artístiques. El cartell de música en directe ve carregat de propostes interessants i diverses com Tequila, Nuria Fergó, Efecto Mariposa i OBK.

Tequila, Nuria Fergó, Los Morancos i el mag Yunke posaran la música, l'humor i la màgia a les festes de PicassentCal recordar que Tequila protagonitzarà el penúltim concert de la seua gira 'Adiós Tequila Tour, última gira del mític grup dels 80 amb Ariel Rot i Alejo Stivel, que el pròxim dia 25 de setembre s'acomiadaran definitivament del seu públic a Madrid. Per tant, es tracta de la penúltima possibilitat de gaudir de mítiques cançons d'un grup clau del rock&roll en espanyol. Sens dubte un grup que ha marcat un parell de generacions i que continua actiu i fort. Temes com Salta, Quiero besarte y Dime que me quieres se sentiran a Picassent el dia 8, dia de la festivitat de la Mare de Déu de la Vallivana.

Si parlem de manifestacions culturals més actuals, dins del programa de festes, una de les novetats més importants d'enguany és el videomapping que es projectarà sobre la façana de l'Ermita el diumenge 9 de setembre com a colofó després del Cant de la Carxofa. Imatges molt especials del nostre poble, de la nostra gent, que posaran en valor el continent i el contingut. Una barreja de música, imatges i animació que donaran un caire tecnològic alhora que tradicional a un entorn únic, l'Ermita. El públic i el poble seran els protagonistes i les imatges faran referència al Patrimoni Material, com per exemple les diverses esglésies de la localitat, la Torre d'Espioca, el Clot de les Tortugues i la Cova de l'Àguila, entre d'altres. El Patrimoni Immaterial també es veurà reflectit mitjançant imatges del Cant de la Carxofa, les Carreres de Joies, El Vell i la Vella, les Falles o el Ball de Bastonots. Les Festes Majors que ara celebrem i altres disciplines artístiques viscudes a Picassent il·luminaran l'Ermita i la nit picassentina. El videomapping suposarà una interacció amb el públic i crearà una trilogia entre l'art, la tecnologia i la societat.

Mentrestant, el Festival d'Art Urbà Cromàpica continuarà omplint d'art i color les façanes del poble. Ja en són tres les edicions d'un certamen que ha vingut per a quedar-se i que té c om a objectiu convertir façanes i murs en obres d'art, un vertader museu a l'aire lliure. Del 31 d'agost al 2 de setembre Picassent respirarà art. El festival premia 4 artistes i el veïnat pot gaudir de les seues intervencions, a hores d'ara Picassent ja conta en una dotzena d'intervencions artístiques de grans de diverses dimensions.

Pel que fa al teatre, Los Morancos amb el seu humor universal actuaran en l'IES l'Om el 6 de setembre a les 23 hores; Mülier & Cia. Maduixa, premi Max al Millor Espectacle de Carrer, serà una altra cita al calendari festiu, el 4 de setembre a les 20 hores a la plaça de l'Ajuntament.

Per al públic infantil, Dani Miquel farà un concert i tota la familia podrá gaudir del Mag Yunke, el millor mag del món, un espectacle apte per a tots els públics. Jocs aquàtics, atraccions i gimcanes estaran a l'abast dels més menuts.

Els actes religiosos, amb el Cant de la Carxofa com a culminació tant del dia de la Vallivana com del dia del Crist, també seran multitudinaris i molt ben acollits per la ciutadania i pels visitants. De fet, els pobles, com ara Picassent, que conserven aquesta tradició estan treballant per tal que siga considerat Bé d'Interés Cultural (BIC).

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.