Som Energia posa en mans de la ciutadania una planta fotovoltaica ubicada a Alcàsser

0
188

planta solar fotovoltaica Som Energia AlcàsserPosar l’energia en mans de la gent. Amb aquest repte, la cooperativa Som Energia València i Ecooo es llancen a rescatar plantes solars que corren el risc d’acabar en mans dels bancs o de fons d’inversió i que per això podrien deixar de proveir d’energia neta i renovable la xarxa.

Després d’haver recuperat amb èxit una planta solar fotovoltaica situada a Utiel, gràcies a la participació de 127 persones, la cooperativa Som Energia i l’empresa de no lucre Ecooo, dedicada a la democratització d’energies renovables, es llancen de nou amb una segona planta solar, que posen a disposició de totes aquelles persones que vulguen convertir-se en productors d’energia solar, amb una rendibilitat anual del 5%.

Aquesta iniciativa és una nova forma de participar en la generació d’energia renovable, fent assequible a la ciutadania la inversió en renovables, a canvi d’una rendibilitat social, ambiental i econòmica.

La rendibilitat anual és d’un 5% de cada aportació. A més, el 10% dels ingressos es destinaran a finançar les activitats de la Secció Territorial de Som Energia València. La nova planta, situada en la localitat d’Alcàsser, en la comarca de l’Horta Sud, té una producció de 74.134 kWh, equivalent al consum anual de 21 famílies, i evitarà l’emissió de fins a 60 tones de CO2 a l’any.

Des del llançament al gener de 2015 de la primera planta de Recupera el Sol, un total de 414 persones -287 persones en les plantes de Madrid i 127 en la de València- han realitzat aportacions per un valor de 1.353.550 euros, amb les quals s’han pogut rescatar cinc plantes fotovoltaiques: tres a Madrid, una a Guadalajara, i la planta d’Utiel, a València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here