S’obri el procediment per contractar la restauració de l’embarcador de la Gola del Pujol

25

El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, destaca que es farà una rehabilitació integral. Una obra que es desenvoluparà al llarg de l’any que ve. “Amb esta intervenció, volem posar en valor l’embarcador i la seua importància en la història de la pesca i la navegació per l’Albufera”. Per a Campillo “serà un centre de reconeixement a tots els barquers i barqueres de l’Albufera que al llarg de segles han mantingut viva esta tradició vinculada a la nostra joia natural més estimada i el primer parc natural valencià”.

El Servici de Devesa-Albufera ha posat en marxa el procés per contractar les obres del "Projecte Bàsic i executiu de restauració, consolidació i posada en valor paisatgístic de l'edifici de l'Embarcador de la Gola del Pujol”. Un contracte per al qual s’invertirà 174.150 euros i que preveu una durada de 3 mesos.

L’embarcador de la Gola del Pujol és un dels llocs més visitats i emblemàtics del Parc Natural de l'Albufera, un edifici en el que històricament es protegien, reparaven i mantenien les barques municipals. El vicealcalde de València i regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, assenyala que “l’Ajuntament afronta ara una completa rehabilitació d’esta instal·lació, que està considerada Bé de Rellevància Local, i que presentava un estat de deteriorament i ruïna després d’anys d’abandó per part de l’anterior corporació municipal del PP”. Segons ha explicat, “amb este projecte volem integrar l’embarcador com a un recurs paisatgístic del Parc Natural de l'Albufera, per les seues característiques, qualificació i valor etnològic”.

L'obra implica la reconstrucció de la coberta, el sanejat i recuperació dels murs, bigues i llindes, la recuperació de la fusteria i restes d'arqueologia industrial (es saneja i restaura l’estructura de l’edifici i el sistema de politges i cadenes que facilitava l'alçat de les barques per a reparar-les). També inclou el sanejat d'una part del paviment dels molls de l'embarcador. L'edifici comptarà amb un panell informatiu que permetrà mostrar els seus valors etnogràfics.

Este edifici es va construir entre 1959 i 1960. S'hi va instal·lar en un dels seus murs externs una barra de mesurament per al control del nivell de l'aigua del llac. En el seu interior hi havia una grua per alçar les barques i reparar-les. L'edifici va mantenir el seu ús fins a aproximadament finals de la dècada dels 80 del segle passat.

«L'embarcador de la Gola de Pujol forma un conjunt amb un important valor paisatgístic, arquitectònic i històric-etnològic ja que és testimoni de la gestió que sobre l'Albufera va dur a terme l’Ajuntament després de la construcció de la Gola el 1953. Ara recuperem i posem en valor la història de la nostra ciutat, un testimoni de la gestió de l’Albufera per part de l’Ajuntament”, ha dit Campillo.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.