Sis museus de l’Horta creen un divertit trivial online en motiu del Dia Internacional dels Museus

408

¿Saps quina finalitat tenien els socarrats i els tragapinyols de ceràmica? ¿Saps en quin any va ser declarat el Castell d’Alaquàs Monument Històric Artístic Nacional?  ¿Sabries distingir en el MUPA el palmito commemoratiu de l’Exposició Regional de València de 1909? ¿Podries dir què cosia (sabates, camises o pantalons) la màquina Singer que hi ha al Museu Comarcal de l’Horta Sud?  ¿En quin antic rajolar s’ubica hui el Museu de la Rajoleria de Paiporta?

museo-rajoleria-paiportaEste són algunes de les preguntes curioses que trobareu en el trivial online Quiz Museus de l’Horta’ a través de facebook, clicant al següent enllaç: https://qz.app.do/museus-de-l-horta. Es tracta d’una iniciativa conjunta posada en marxa per l’Agrupació Museus de l’Horta en la qual estan integrats el Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís, els Museus de Ceràmica de Manises i de Paterna, el Castell d’Alaquàs, el Museu de la Rajoleria de Paiporta i el Museu del Palmito d’Aldaia (MUPA).

La iniciativa té com a objectiu celebrar el Dia Internacional dels Museus, que enguany té el lema Museus per la igualtat, diversitat i inclusió. A través de les xarxes socials, en temps de confinament a causa del Covid-19, els museus volen apropar-se a la ciutadania amb un divertit trivial de preguntes i respostes en el qual es van descobrint curiositats sobre els museus i algunes de les peces més cridaneres que alberguen.

El dia 18 de maig se celebra, des de fa més de quaranta anys, el Dia Internacional dels Museus, amb l’objectiu de conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua, de la col·laboració i de la pau entre els pobles. Enguany, el lema d’aquest dia és Museus per la igualtat, diversitat i inclusió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.