El Síndic de Greuges demana modificar el torn de paraules al Ple de Mislata després de la queixa de Compromís

1249

El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana suggereix al equip de govern de l’Ajuntament de Mislata que estudie amb l’oposició la modificació del seu reglament en allò referit al torn de paraules “a fi que aquests límits no comporten una vulneració dels drets fonamentals a l’exercici del càrrec públic i de participació en els assumptes públics”.

Aquesta resolució del Síndic de Greuges és el fruit de la queixa interposada per Compromís per Mislata al més de novembre en la qual es manifestava que la limitació temporal i de nombre en el torn de precs i preguntes feia complicada la tasca de control al govern per part de l’oposició.

El regidor i portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil, es mostra satisfet per la resolució i espera que, en termini d’un mes, l’Ajuntament de Mislata accepte la suggerència del Síndic de Greuges.

A la resolució, el Síndic de Greuges també indica que el fet d’ajornar tantes vegades el torn de precs i preguntes al plenari municipal, que se celebra mensualment a Mislata, “limita l’exercici d’una de les funcions essencials dels regidors, i resulta limitat igualment el seu dret de participació”.

Per a evitar aquestes situacions d’opacitat, el Síndic proposa la continuïtat del ple o la celebració d’un ple extraordinari per a acabar de recollir les impressions de totes i tots.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.