Silla tindrà una nova oportunidad d’aprovar el Pla d’Ajust abans del 15 de juny gràcies a una pròrroga del Govern

0
59

El 31 de maig va començar a efectuar-se el pagament a proveïdors amb factures pendents en els ajuntaments de la Comunitat Valenciana dins del mecanisme de pagament estipulat en el Reial Decret 4/2012.
El Pla de pagament a proveïdors posat en marxa pel Govern central ha suposat per als proveïdors locals de Silla un baló d’oxigen ja que des del 31 de maig es va començar a fer efectiu el cobrament del deute que l’Ajuntament de Silla tenia pendent amb ells, que puja a la quantia de 4.110.132, 37 euros.

D’altra banda, Silla, que entra a formar part de les entitats locals que abans del 31 de març van elevar al Ple un Pla d’Ajust finalment no aprovat en sessió plenària per estar la seua corporació governant en minoria, pot acollir-se a una nova pròrroga ja que el Govern central va a donar una segona oportunitat als ajuntaments que, per diferents circumstàncies, no havien pogut aprovar els seus plans d’ajust.

D’aquesta manera, s’evitaria que el Govern central aplicara la retenció del 50% de la quantia assignada a Silla que procedeix de les retencions a càrrec de la participació en els tributs de l’Estat. En el cas de produir-se aquesta retenció, fonts municipals asseguren que deixaria el Consistori “en una situació caòtica, cosa que derivaria amb seguretat en una intervenció per part del Govern central”.

Silla entra dins dels quasi 1.500 ajuntaments a Espanya que van quedar exclosos del pla de pagament a proveïdors per no haver aprovat els seus plans de sanejament dins del termini i la forma escaient. Amb aquesta nova oportunitat, podran beneficiar-se d’una pròrroga que prepara el Govern, ja que la corporació municipal pot convocar una nova sessió plenària abans del 15 de juny per a elevar de nou l’esmentada proposta i aprovar el Pla d’Ajust.

Així, si s’aprovara en sessió plenària, es podrien resoldre els problemes que van impedir el Consistori accedir al finançament previst per aquest mecanisme i concertar al juliol els préstecs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.