Silla ix al carrer per celebrar el seu patró, Sant Sebastià

0
159

dia patro 9Com cada hivern, el poble de Silla ix al carrer per celebrar el dia del seu patró, Sant Sebastià. Una data molt important al calendari festiu del municipi que congrega a la plaça molts veïns que volen rendir-li un homenatge al patró i aquest any no ha sigut una excepció.

+ Galeria d’imatges

A les 11 del matí va tindre lloc la cercavila, a càrrec de l’agrupació musical La Lírica, per a arreplegar les noves cambreres del Crist 2015, Mari Trini Almudéver Iborra i Dori Raga Ferrer, que celebren un dels dies més importants en el seu regnat ja que s’estrenen oficialment com a cambreres del Crist amb un any per davant ple d’actes que esperen amb molta il·lusió per la seua devoció al Santíssim Crist de Silla.

L’alcalde, Serafín Simeón, acompanyat pel seu equip de Govern i tots els edils del PSPV-PSOE van acompanyar les cambreres en aquest dia tan emotiu per a elles. Tots junts van arribar a l’església de la Mare de Déu dels Àngels, on va tindre lloc la missa major cantada en honor a Sant Sebastià a càrrec de la coral i del grup orquestral de La Lírica, dirigida per Salvador Llácer.

L’església estava plena de gom a gom i, en finalitzar, tot el món va eixir a la plaça on esperava molta més gent per veure la processó en honor al Sant i la benedicció dels panets. Mentre el patró feia la volta a la plaça, la Dansa dels Porrots li va fer els seus honors ballant abans que el Sant tornara a l’església.

Fira de Sant Sebastià

Amb motiu de Sant Sebastià, Silla també va celebrar aquest cap de setmana la Fira de Sant Sebastià, un esdeveniment que aquest any ha celebrat la seua 16 edició i de nou ha sigut l’aparador perfecte del comerç, la agricultura i les tradicions del municipi.

Les dues fires d’atraccions, les tres fires medievals, la zona de restauració, les activitats variades per a xiquets, majors i la celebració de diferents actes de les associacions ha oferit un programa d’activitats molt variat que ha atret un gran nombre de persones als carrers. A més, de nou, la gent ha pogut comprovar amb els expositors -que aquest any han sigut uns pocs més-, la qualitat i la diversitat dels productes que es podem trobar al poble “d’on no fa falta eixir per fer les compres”.

Per als més menuts, l’Escoleta Municipal de Silla va oferir manualitats, tallers i animació infantil, tant de matí i com de vesprada. A més, les fires d’atraccions estaven ple de xiquets i joves. També van ser protagonistes de les desfilades de moda infantil els xiquets, organitzades per la boutique Coninos i de la desfilada de moda infantil La Folie organitzada per la Boutique Susy, en les que van desfilar com a autèntics professionals de la moda. No van faltar les jornades taurines organitzades pel Club Tauri de Silla i les II Jornades de Toreig de Saló per a xiquets.

Per altra banda, al Teatre de la Plaça va tindre lloc la presentació del llibret de la Falla Port de Silla i la presentació del cartell de l’Associació de Vela Llatina de Silla. També s’ha pogut gaudir de l’exposició del 750 aniversari de la Séquia Reial del Xúquer o dels cartells taurins a la Casa de la Cultura. També a la plaça, música de cambra a càrrec dels alumnes del Conservatori Professional Municipal de Música de Silla, de l’actuació de la Coral Jove de l’Agrupació Musical La Lírica Jazz a la Plaça i actuació de duo de metalls, a càrrec de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical la Lírica. Dissabte per matí al museu MARS va tindre lloc la presentació de la guia turística de Silla a càrrec de l’alcalde de Silla, Serafín Simeón Peris.

“Sens dubte, la 16a edició de la Fira ha tingut una acollida excel·lent i es demostra de nou que és una fira que ha anat creixent. Per aquesta raó, l’Ajuntament posa tots els esforços perquè aposta per la Fira com a esdeveniment encaminat a fomentar el creixement del comerç i la dinamització de l’ocupació a la localitat. Després de 16 anys, podem considerar que la Fira de Sant Sebastià de Silla ha aconseguit els objectius que ens vàrem marcar des del consistori. L’esforç de l’Ajuntament de Silla i el suport de la Diputació de València per intentar que continuara convertint-se en una de les més importants, ha donat els seus fruits i ha posat en marxa tot un potencial humà i tècnic per a poder portar endavant aquesta activitat”, han explicat des de l’organització.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.