Silla inaugura la renovada Biblioteca Pública amb més llibres, més espai i més serveis

1773

El 29 de novembre Silla va fer realitat un dels grans projectes que l’equip de Govern de tenia a la seua cartera: S’han unificat les dues biblioteques en una més gran, més moderna, amb wifi gratuït per als usuaris i una zona específica per a 30 estudiants amb totes les comoditats tant d’il·luminació natural com de facilitat de càrrega tant de les tabletes, ordinadors o mòbils per a consulta.

L’edifici va ser inaugurat per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga. L’alcalde de Silla, Vicent Zaragozá, va fer un record històric a la bibliotecària Xelo Carbonell i va finalitzar el seu parlament comentant que els reis s’han anticipat als veïns i veïnes de Silla regalant-nos un nou edifici on tots i totes tenen cabuda d’una forma o d’altra, ja que la nova biblioteca està preparada amb les darreres tecnologies, premsa, departament infantil, sala de lectura i d’estudis... “Un repte aconseguit després de la demanda social durant tots aquests darrers anys”, va declarar.

La corporació al complet va estar present a la inauguració. El regidor d’EU, Valentín Mateos, va elogiar la “humilitat” amb la que l’Ajuntament ha aconseguit fer una nova biblioteca que millorarà els seus serveis per a fomentar la lectura i l’estudi i ha criticat que amb el pretext de la crisi “s’havia abandonat completament la cultura al municipi”. De fet, 2016 ha sigut la primera volta en 5 anys s’han comprat llibres nous per a la biblioteca.

També van assistir l’alcaldessa de Picassent, Conxa García, el diputat de Cultura, Xavier Rius, o la vicepresidenta de les Corts Valencianes i alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Matínez. La ciutadania va participar activament amb la presència de les comissions falleres del Port i del Poble, l’associació Amics de la Poesia, Associació Vela Llatina, el Porrots de Silla, l’EMT de Silla i molts veïns i veïnes.

Centres dinamitzadors de la cultura”

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, s'ha referit a les biblioteques municipals com “els grans centres dinamitzadors de la cultura i de l'oci als barris i als pobles”. Amoraga ha afegit que "les biblioteques són llocs on la cultura i l'entreteniment van units i on s'articulen relacions socials amb la resta de membres de la Comunitat".

La nova biblioteca municipal augmenta la seua capacitat en un 20 % respecte a les dues biblioteques que existien abans al municipi i pot arribar a albergar un total de 38.000 llibres i documents.

Ubicada a l'avinguda d'Alacant, en el número 45, inclou un horari més ampli, amb 48 hores i mitja d'obertura a la setmana, incloent-hi els dissabtes.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha ressaltat "l'esforç de l'Ajuntament de Silla per oferir als ciutadans aquesta infraestructura cultural, que farà més fàcil que els ciutadans vulguen llegir".

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.