Silla acull Second Round, projecte de UV d’apropament de l’art a la ciutat i als instituts

516

Silla ha acollit la jornada Second Round organitzada per la Universitat de València. Es tracta d’un projecte d’apropament de l’art a la ciutat i als instituts de la mà de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat en el que participen centres de secundària amb batxillerat artístic.

Silla. Second Round

A la comarca de l’Horta només el CEIP Sanchis Guarner, de Silla, ofereix la modalitat artística seent el pioner i únic a l’Horta durant tres anys. El departament de plàstica ha coordinat els treballs dels estudiants que al llarg d’una quinzena han desenvolupant projectes per tal de convertir el poble en una instal·lació artística.

A les 11 del matí s’iniciava una painting col·lectiva a la plaça del Poble per donar pas a la lectura del manifest ‘Art i Lluita als Instituts de Secundària Valencians’ amb la col·laboració de l’alcalde de Silla Vicente Zaragozá i la regidora d’Educació Raquel Sánchez.

Seguidament un ball de cabuts ha obert la cercavila fins al centre escolar Verge dels Desemparats on els artistes han acabat la col·lectiva. A la porta del Sanchis Guarner s’ha muntat l’escultura i seguidament han visitat l’institut convertit en un museu obert a tot el públic que ho desitge.

Un concert de la coral de l’Institut i una xarrada sobre Conferència Dispositius mòbils i tecnologies on line per a l’educació artística, a càrrec de David Mascarell ha arredonit la jornada. El projecte ‘Second Round. Art i Lluita als Instituts de Secundària Valencians’, un repte expositiu també vol ser un homenatge al treball del professorat de Dibuix de Secundària.

Al Sanchis Guarner el projecte expositiu ha estat coordinat per la cap de departament Lola Bosch i pels professors MªJosé Expósito i Ferran Masià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.