Rocafort acull el primer Festival l’Horta Nord-Folk amb Senior i el Cor Brutal i Miquel Gil, entre d’altres

0
68

Rocafort celebra el Festival L’Horta Nord-Folck, una jornada de música folk amb les actuacions de quatre propostes musicals que s’endinsen dins de la música tradicional valenciana-catalana. El proper dissabte 19 de maig, la Plaça de Sant Sebastià de Rocafort acollirà les actuacions de Senior i el Cor Brutal, Miquel Gil, Trilla i Projecte Manhattan.

Senior i el Cor Brutal és sens dubte la revelació musical alternativa valenciana dels últims temps. Una banda compacta de folk i rock amb projecció nacional, que ha actuat, entre d’altres, amb Jeff Twedy de Wilco o Cracker. El seu següent concert després d’acomiadar el Nord-Folk, serà al Primavera Sound de Barcelona.

Miquel Gil és sobtadament conegut dins del panorama musical valencià, amb una trajectòria ben reconeguda primer amb Al Tall, després transgredint els límits del folk amb Terminal Sur, fins que amb el canvi de segle s’endinsa en una etapa en solitari. Ara ha tret el seu últim treball ‘Per marcianes’, encara que al Festival l’Horta Nord-Folk estarà presentant ‘Cantat i contat’.

‘Cantat i Contat’ és una xerrada-concert que pretén donar a conèixer i valorar la dimensió i potencialitats de la música tradicional des d’una òptica pràctica, allunyada d’usos d’antiquari, nostàlgics o museístics. És per tant una ullada al passat, el present i el futur del patrimoni cultural valencià.

El cartell d’aquest Festival es completa amb les actuacions de Trilla i Projecte Manhattan. Trilla és un grup català que naix a finals de 2006 amb la intenció de fer composicions pròpies basantse en la música tradicional. Sense artificis, sense closca i amb només tres instruments: violí, acordió diatònic i sac de gemecs. Es tracta d’un trio de joves que decideixen tocar junts per fer la música que els ve de gust valorant l’arrel tradicional, però sense cenyir-se estrictament a les seues formes. L’essència del projecte és sempre la mateixa: folk, natural i actual.

Projecte Manhattan obriran la part diürna del Nord-Folk. Samuel Reina i Jose Alberto Guerola formen Projecte Manhattan, dos músics emergents valencians, que, a mig camí entre el folk i el pop, tracten de trobar el seu propi estil, a base de dolces i enigmàtiques cançons i malenconioses harmonies vocals i amb l’anglès com a llengua principal.

Les actuacions de la vesprada, a les 17.00 hores, seran de Miquel Gil i Projecte Manhattan i per la nit, a partir de les 22.00 hores, el Festival Folk-Pop de Rocafort tindrà a Trilla i, tancant la jornada, Senior i el Cor Brutal. La entrada és lliure.

Aquest Festival que es fa per primera vegada a Rocafort naix per la voluntat de la Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Rocafort i l’associació cultural i social Promoure, un col•lectiu amb deu anys d’experiència en l’organització d’activitats culturals en l’àmbit local, majoritàriament relacionades amb la música.

Vinculat a aquesta associació està www.ebbg.es, un segell discogràfic que ha participat en aquest projecte. Segons expliquen els organitzadors, el Festival l’Horta Nord-Folk “naix de la necessitat de crear nous espais de comunicació a València. L’objectiu és donar a conèixer un tipus de música, generalment d’estils minoritaris com el folk que s’està creant avui en dia i promoure grups minoritaris que solen estar al marge de la programació cultural de la ciutat de València”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.