Ribó destaca Iberflora com a “fira de referència mundial” en el seu 50 aniversari

32

En l’acte pel 50 aniversari d’Iberflora, l’alcalde Joan Ribó ha destacat la seua “capacitat per emprendre, posar en marxa nous projectes i adaptar-se al moment, que l’han convertit en la fira de referència més enllà de les nostres fronteres”. El primer edil, acompanyat del vicealcalde, Sergi Campillo, i juntament amb el president d’Iberflora, Raúl Ferrer, ha assistit a la cita, que ha tingut lloc als Jardins de Vivers, on es va celebrar la primera edició d’este “esdeveniment que va apostar pel sector de la planta i la jardineria, quan no era, ni molt menys, un sector capdavanter”. Entre el 5 i 7 d’octubre Iberflora tornarà a Fira València, on des de l’stand de l’Ajuntament s’arreplegarà la visió del sector professional per a l’elaboració del Pla Verd i de la Biodiversitat de València.

Ribó ha recordat el mig segle d’història d’Iberflora, lligat a la ciutat de València, “una època de canvis, creixements i també de crisis”. Així, s’ha referit a la seua “consolidació com a fira de referència mundial” en el certamen de 2002, “després de més de 30 anys d’experiència”, quan va rebre 31.000 visites, un 40 % més que en l’edició anterior, i “va iniciar un nou període d’expansió que es va mantindre fins 2007, moment en què gràcies a la seua base sòlida, va poder resistir la crisi econòmica dels anys posteriors”. L’alcalde ha posat en valor l’impuls que s’ha donat a l’assistència de professionals en horts urbans durant l’última dècada, “una iniciativa que està en consonància amb el govern de la ciutat”, i ha assenyalat la posada en marxa “d’iniciatives municipals orientades a promoure l’agricultura urbana, amb projectes compartits i la promoció de mercats de venda directa”.

L’any passat, en plena pandèmia, ha prosseguit Joan Ribó, Iberdrola va llançar la seua primera fira digital, oferint servici a professionals, expositors i visitants a través de l’app, i entre els pròxims 5 i 7 d’octubre tornarà a Fira València, “el lloc on es va convertir en un gran esdeveniment i on es va consolidar com a referent”. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que des de l’stand que l’Ajuntament instal·larà al certamen “volem escoltar el sector professional de la planta i la flora per a l’elaboració del Pla Verd i de la Biodiversitat de València, un pla estratègic que posarà les bases de la infraestructura verda i del foment de la biodiversitat urbana per a les pròximes dècades”.

Campillo ha qualificat Iberflora com “una fira referent per la seua gestió i la seua capacitat per emprendre i per haver popularitzat l’interés, no només per les flors o l’horticultura, sinó per la infraestructura verda en majúscules”. En eixe sentit, “València en 2015 va decidir agafar el testimoni” a través de “polítiques de ciutat i projectes i accions estratègiques incorporades a una agenda urbana dissenyada amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, com ara el Pla València Verda, l’aposta per la renaturalització d’espais, l’ampliació de la xarxa de jardins a tots els barris i la preparació de la candidatura per ser la Capital Verda Europea l’any 2024.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.