Renfe limita l’horari d’ús de l’ascensor de l’estació d’Albuixech a quatre hores pel matí

0
257

ascensor renfe albuixech (2)Els ascensors que permeten l’accés a les andanes de l’estació de rodalies d’Albuixech tenen ara un horari restringit, només funcionen de dilluns a divendres de 7.05 a 10.55 hores, segons ha denunciat el grup de Compromís pr Albuixech a través del seu portaveu, Josep Bort, qui ha lamentat la falta d’accesibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’únic medi de transport públic de que disposa Albuixech és el tren de rodalies que passa cada mitja hora i connecta Valencia en Castelló. Este tren permet als veïns de la localitat desplaçar-se als municipis veïns i accedir en facilitat a universitats, centres mèdics, comerços, etc, pel que conta amb un gran nombre d’usuaris.

ascensor renfe albuixech (1)Després de diverses retallades en els contractes de prestació de servei, Renfe acabà restringint l’horari d’atenció al públic a hores de dilluns a divendres, de 7:00 a 11:00 hores, a pesar de que circulen trens tots els dies fins les 23 hores. Fora d’eixes hores, l’estació està tancada i els ascensors, “per seguretat”, bloquejats.

Des de Compromís per Albuixech venen denunciant-ho i exigint a l’Ajuntament que prenga cartes en l’assumpte. L’última volta fou en la sessió plenària del passat 27 de gener a on el portaveu de Compromís preguntà per l’assumpte, i l’alcalde contestà que ”ja està redactat el conveni en ADIF i soles falta que ens indiquen qui és el delegat per a la firma”.

Segons Bort, “l’alcalde es còmplice de Renfe posat que no ha fet res al respecte” i creu que “el conveni és una faula més d’algú que no fa més que mentir”. Afirmen des de Compromís que “és una situació totalment injusta i discriminatòria que la gent major, així com les persones que tinguen que portar carret de bebè o qualsevol veí en mobilitat reduïda, soles puga agarrar el tren cap a Castelló o aplegar des de Valencia, en este horari tan restringit perquè la resta del dia no té ninguna garantia de que ho vaja a poder fer de forma segura”.

Pensem que el poble mereix un transport públic segur i de qualitat i per això fa mesos que instem a l’equip de govern a fer les gestions oportunes davant Renfe i Adif per a aconseguir millores en la prestació del servei, així que esperem i desitgem que esta situació puga resoldre’s a la major brevetat possible”, ha conclòs Bort.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here