Comença la reconstrucció total de les motes del Carreró del Saler

0
11 lecturas

Els treballs de reconstrucció, que ja han començat, s’estenen des del poble del Saler fins el llac de l'Albufera i afecten principalment al tancat de Pujol, també conegut com el tancat de Pomero. El pressupost de la intervenció és de 151.208,86 euros.

Segons ha explicat el regidor de Govern Interior i Devesa Albufera, Sergi Campillo, el pas de les barques que van del Saler fins al llac generen un moviment d’aigües que genera un desgast de les motes, motiu pel qual requereixen d’un manteniment per conservar-les en bon estat.

En el cas concret del carreró del Saler, tot i que s'havia formalitzat el contracte de reconstrucció amb l'empresa fa alguns mesos, s’ha volgut esperar a que finalitzara el temps de la sega de l'arròs. Ara, una vegada acabada la collita s’ha pogut entrar amb les màquines a treballar. “S’ha fet així perquè havíem arribat a un acord amb els propietaris dels camps d'arròs, i l'Ajuntament ha donat compliment a este compromís”.

Les motes són uns dics construïts originàriament amb materials extrets del mateix fons de l'Albufera i “constitueixen una infraestructura bàsica per poder cultivar els arrossars més profunds establerts dins els antics límits del llac, els coneguts com a tancats”.

Així, Campillo ha destacat que “des de l’Ajuntament tenim contacte i comunicació contínua amb els llauradors i arrossers de l’Albufera, que han vist com per primera volta des de fa molts anys el govern municipal atén les seues peticions de drenatge i neteja de les motes”.

“La superfície de cultiu dels tancats es troba per sota del nivell de les aigües del llac i són precisament les esmentades motes –per estar estancades- les que permeten, amb l'ajuda dels sistemes de bombatge, mantindre i regular el nivell adequat per al cultiu a l'interior de les terres. El manteniment de les motes en bon estat, per garantir el major grau d'estanquitat possible, resulta, per tant, imprescindible per als conreus”, ha dit Campillo.

L’actuació contempla, d’una banda, l’abocament de terra nova i el drenatge dels canals per dotar-los de més fondària. I, de l’altra, es contempla també el plantament d’espècies per afavorir el manteniment biològic de les motes.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí