El Puig rebrà els Reis Mags amb els originals rastres de pots

875
Com cada 5 de gener, les xiquetes i els xiquets del Puig de Santa Maria reben els Reis Mags d’Orient d’una manera original i divertida: recorren els carrers i places del municipi arrossegant enfilalls de pots i llaunes buides, amb l’objectiu de cridar l’atenció de Ses Majestats perquè no passen de llarg i deixin allí els seus regals.
Rastres de pots de El Puig‘Els rastres de pots’ es una tradició ancestral local que havia quedat en desús i que l’Ajuntament porta recuperant des de 2010. Dels 15 xavals que van participar en la seua primera edició s’ha arribat als més de 250 joves inscrits per a la de 2018, en què s’espera la participació de més de 300 i superar el rècord de l’any anterior.
Aquest any, per segon consecutiu, els ‘rastres’ es realitzaran a partir de les dotze del matí, per separat de la tradicional cavalcada reial vespertina. «Els nens que participaven en ells no podien gaudir plenament de la cavalcada i hem decidit separar les activitats perquè tothom puga participar en totes dues», segons explica la regidora de Festes Maite Sánchez.
Així, a les dotze del matí d’aquest 5 de gener, centenars de nens i nenes del Puig s’arremolinaran a la plaça de l’Ajuntament amb els seus rastres de pots per arrossegar pels carrers i les places més emblemàtics de la localitat. S’espera que Ses Majestats atenguen la seua crida i isquen al balcó de l’Ajuntament a les sis de la tarda, des d’on faran la tradicional Cavalcada Reial.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.