Ramón y Cajal i Cronista indulten els seus ninots

0
39
Bankia


El fons del mar a eixit a la superfície en les falles de Torrent, i es que precisament els dos ninots indultats de les festes de la capital de l’Horta Sud versen sobre esta temàtica.

El ninot guanyador major correspon a una dona assentada sobre una roca i rodejada de cavallets de mar, peixos i tresors del fons marí, de l’artista Vicente Llàcer, mentres que l’infantil és obra de l’artista torrentí, David Moreno, qui ha portat a l’exposició una nedadora que està bussejant en el fons marí, a on pengen peixets colorits i amb rasgos de còmic. Les línees fresques i modernes d’este ninot, junt amb els seu acabament han sigut el detonant de que guanye el beneplàcit del jurat, format per dos artistes fallers i tres persones enteses en el monument faller.

Per la seua banda els millors ninots de secció han sigut els següents: Quant a ninots majors; Secció especial: Ramón y Cajal; primera, Saragossa; segona, Sedaví; Tercera, Nicolàs Andreu. Quant a infantils, el millor ninot de secció especial ha sigut per a la falla Lope de Rueda, el de secció primera per a Barri Sant Gregori, el millor ninot de segona el de Cronista, i per últim el ninot de la falla Xenillet ha aconseguit el premi de l’última categoria.

l’Exposició del Ninot de Torrent està formada per 27 ninots majors i la mateixa xifra d’infantils de les comissions de Torrent amb què el públic podrà obrir boca i contemplar el que es plantarà al pròxim mes de març en els carrers de la ciutat. L’exposició estarà oberta de dilluns a dijous (de 10.30 hores a 13.30 hores) i els divendres i dissabtes (de 10.30 a 13.30 i de 17.30 a 20.30 hores). Per la seua banda, el diumenge estarà oberta de 10.30 a 13.30 hores. (Exceptuant el diumenge 28 de febrer que se celebra la cavalcada del ninot infantil).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here