Rafelbunyol s’adherix al conveni per a evitar els talls de subministraments energètics als veïns

475

pobresa_energeticaL'Ajuntament de Rafelbunyol s'ha adherit als convenis de col·laboració per a evitar els tallaments de subministraments energètics de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Es tracta d'unes ajudes que la Conselleria posa a la disposició dels ajuntaments per a evitar la pobresa energètica ja que són els serveis socials els que més coneixen les dificultats per les que passen els seus veïns i veïnes.

A través de les entitats locals, la Generalitat pot gestionar ajudes a aquelles famílies que no poden fer front al pagament dels subministraments d'aigua, llum o gas i evitar el seu tallament amb les greus conseqüències que això suposa per a les famílies afectades. Per una altra banda, l’adhesió també suposa un gran estalvi per al Consistori que abans s'encarregava directament de fer front a aquestes situacions d'emergència.

Per al bon funcionament d'aquestes ajudes, la Conselleria ha signat acords de col·laboració amb Endesa, Gas Natural Fenosa i Iberdrola. Les ajudes per a evitar la pobresa energètica seran en els casos de tall de subministrament elèctric o de gas de 75 euros per rebut mensual i fins a un màxim de 300 euros per consumidor i any, i en cas de tall d'aigua potable, fins a 15 euros per rebut mensual i un màxim de 60 euros per consumidor i any.

Així mateix podran ser objecte d'ajudes els costos ocasionats per a restablir els subministraments quan s'haja produït el tallament. Aquestes ajudes, sempre seran gestionades a través dels Serveis Socials Municipals, que analitzaran cada cas i ho tramitaran.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.